Cum să cîştigi 10.000 de dolari cu o idee bună

startupspotlight

OK, titlul e uşor exagerat, dar concursul e pe bune. Startup Spotlight, în cadrul How To Web, este competiţia de care vorbesc. Şi anul acesta, cei care au idei bune în materie de tehnologie şi au început să dezvolte un produs (software, serviciu online, chiar hardware – deşi mă îndoiesc că mai produce cineva hardware în zilele noastre), mai au timp să se înscrie pînă pe 20 octombrie.

Competiţia e limitată la 32 de startup-uri, dintre care vor fi alese cele mai bune pentru a participa la sesiuni de pitching şi sesiuni de mentorat, întîlniri cu investitori şi cu reprezentanţi ai acceleratoarelor. Este unul dintre puţinele evenimente de acest gen din România şi poate cel mai important.

Cel mai bun startup e premiat cu 10.000 de dolari, cea mai bună idee – Innovation Award – primeşte 5.000 de dolari din parta sponsorului IXIA, cel mai bun pitch e premiat cu 2.000 de dolari, la care se adaugă premiul Runner-up, de 3.000 de dolari. Adică, în total, premii de 20.000 de dolari. Plus o groază de oportunităţi de găsit finanţare.

Avînd în vedere că, în România, doar de dezvoltatori şi de idei bune nu ducem lipsă, cred că e un moment potrivit pentru a încerca. Vedeţi şi rezultatele de anul trecut, ca să vă faceţi o idee ce startup-uri au primit finanţări şi şi-au luat zborul din România după participarea la eveniment.