Profilul cititorilor blogului, calculat funcţie de… emoticoane

Am tot remarcat diverse comentarii pe marginea campaniei Zapp Buzz derulată pe bloguri. Da, este campanie, iar acest articolaş face parte din ea. Unul dintre task-urile campaniei este… numărarea emoticoanelor. Atît a celor din articole, cît şi a celor din comentarii. Bineînţeles, există un script PHP care face asta, că doar n-o sta nimeni să recitească întregul blog şi miile de comentarii pentru a face o statistică.

Revenind, ideea e relativ simplă: din octombrie 2006 (de cînd datează ultima ştergere a bazei de date), în articolele de pe subiectiv.ro sînt fix 59 de emoticoane, dintre care 4x :), 5x :)), 1x :D, respectiv 49x :P. Spre deosebire de Cetin, de exemplu, care are în comentarii peste 5.200 de emoticoane, oamenii care au comentat pe subiectiv.ro au lăsat doar 874. Adică avem, în mare parte, oameni serioşi :P. Şi glumeţi, dacă avem în vedere faptul că numărul de :P-uri este 332, dar şi veseli, cu 318x :), 144x :)), respectiv 80x :D. Şi, ca să fie un articol publicitar complet, iacătă şi textul reclamei:

Promo: Acum cu Zapp BUZZ îti suni prietenii pe Messenger în timp ce acestia se afla în fata calculatorului, oriunde în lume, folosind telefonul mobil. Afla numarul de Messenger al prietenului tau accesând Cartea de telefon pentru Messenger, numai pe www.zappbuzz.ro.