Știi că ești o lepră propagandistă când ideile tale apar în Sputnik

Circula pe facebook screenshot-ul de mai sus și mi-a picat fisa: cel mai simplu mod de depista propaganda pentru utilizatorul de net de rând este să intre pe Sputnik și să se uite la știrile de-acolo.

Dacă a citit o știre pe orice site în limba română și i s-a părut dubioasă și aceleași idei le găsește și la propagandiștii ruși, înseamnă că e propagandă.

Dacă ai citit o știre în care un procuror e blamat, un ministru e ridicat în slăvi, americanii sunt de vină, se pregătește schimbarea guvernului, România e o colonie, dacii și romanii, bazele militare, NATO, creștinismul și patriarhul, iar ideile din acele articole apar pe Sputnik, înseamnă că e propagandă.

Serios, mai simplu de-atât nu există.

Bonus: În State, Russia Today – care opera și pe la noi până când guvernul rus a decis să vină cu un site de propagandă mai puțin fățiș și cu un design mai spălat – s-a autodeclarat aparat de propagandă a Rusiei. Sputnik e doar un aparat de propagandă nedeclarat. Iar cei care lucrează pentru Sputnik, versiunea în română, sunt atât de imbecili încât preiau toate tâmpeniile debitate de interesele mafioților români. Prin urmare, dacă o fițuică gen EVZ scrie o prostie și ideea apare și-n Sputnik, ideea aia servește intereselor Rusiei.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

2 comentarii

  1. Drepturi de autor au baietii pentru poza aia?