Propun eliberarea criminalilor din închisori. Au fost nedreptăţiţi la fel ca Mircea Diaconu

Aşa-mi place Victor Ponta în ultima vreme, de mă speriu eu pe mine. Scoate nişte declaraţii de-ţi stă mintea-n loc. Cea mai recentă ţine de hotărîrea Curţii Constituţionale cu privire la incompatibilitatea lui Mircea Diaconu. Prim-ministrul zice aşa:

Este o decizie care se respectă. E o mare nedreptate ce i se întîmplă lui Mircea Diaconu. Nu ştiu de ce e aşa de fericit domnul Băsescu că l-a învins pe Mircea Diaconu. Întrebaţi românii pe cine iubesc mai tare, pe Mircea Diaconu sau pe Traian Basescu sau pe judecătorii de la Curtea Constituţională?

Aţi înţeles, da? Mircea Diaconu e director de teatru şi candidează ca senator. Timp de patru ani, ia bani de la stat cu două mîini: cu stînga ia leafa de director, cu dreapta ia leafa de senator. E numit ministru al Culturii şi mai ia şi de acolo nişte indemnizaţii, chit că e incompetent în această calitate. Nu contează că legea zice că un parlamentar n-are voie să mai ia bani şi în calitate de angajat, că se cheamă incompatibilitate.

Şi iar mă-ntorc la meseria lui Victor Ponta, de procuror care ar trebui să ştie legislaţia pe de rost. Pe de altă parte, doctoratul în Drept e un plagiat, ce aşteptări să ai? După declaraţia asta, prin care, potrivit lui Ponta, e o mare nedreptate ca Diaconu să nu ia bani din două locuri – de la stat! -, mă întreb cum ar mai fi el în stare să ducă la capăt un proces. Sau legea nu contează pentru procurori?

Băsescu e de vină!

Şi pentru că singura platformă electorală a USL-ului e “Jos, Băsescu!,” tot Traian Băsescu e de vină că există o lege încă din negura timpurilor democraţiei româneşti, în care, culmea!, scrie că Diaconu ia bani ilegal de la stat. Dar, nu-i aşa?, pentru Diaconu, pe care lumea-l iubeşte, trebuie făcută o excepţie. Eventual, o lege specială care să zică aşa: “Dacă o persoană suge banii ţării, dar poporul o iubeşte mai mult decît pe preşedintele statului, atunci nu este incompatibil cu nimic şi merită indemnizaţii suplimentare.

Şi pentru că Băsescu e de vină, corelînd cu logica lui Ponta, care zice că lui Diaconu i s-a făcut o mare nedreptate, eu propun eliminarea puşcăriaşilor, fie ei pedofili, violatori sau criminali, că sigur legea prin care au fost băgaţi în închisoare a fost inventată de Băsescu, să nu candideze ăia la Senat.

Oare Ponta se aude cînd vorbeşte?

1 comentariu

  1. Senzația mea, absolut subiectivă, este că, cel puțin Ponta, parcă ar vrea să afle cîți imbecili sînt în România.