Câtă prostie poate să zacă în PSD?

Mie îmi scapă logica pesediştilor. Situaţia e simplă: partidul e condus de un tiran, Liviu Dragnea, care şi-a numit propriii miniştri acolo unde-s banii şi a împărţit bugetul în câteva judeţe preferate, pe restul lăsându-le-n beznă.

Ai suficiente motive să profiţi de criza politică şi să-l dai jos. În plus, tiranul de Teleorman e deja condamnat penal, plus că mai are nişte dosare pe rol, încă o condamnare îl bagă direct în puşcărie. Ce motivaţie poţi avea pentru a nu scăpa de el?

CEx-ul de ieri ar fi fost ocazia perfectă pentru a scăpa de Dragnea. Nu s-a întâmplat. Partidul îl preferă pe hoţul şef, dovedit şi condamnat, în detrimentul propriei credibilităţi.

Ce credibilitate mai poate avea acum PSD, când deja ştie toată lumea că scopul celui care-l conduce este doar acela de a scăpa de puşcărie? Ce credibilitate să mai ai când tu nu profiţi de ocazie pentru a scăpa de cel care ţi-a tăiat banii?

E drept, PSD nu e partid politic, e grup mafiot organizat. Nu există morală, nu există conştiinţă, nu există valori, ci există doar business. Cu toate astea, chiar nu mai e nici un om sănătos la cap, în tot partidul, care să gândească pe termen lung şi care să îi mobilizeze şi pe ceilalţi? Aparent, nu.

Elita PSD-ului este cea pe care o vedem azi: nişte inculţi, lipsiţi de viziune, lipsiţi de caracter, complet dezinteresaţi de realitatea în care trăiesc, puşi pe căpătuială rapidă. Nu doar că e o criză de lideri în PSD, e o criză de orice.

OK, ştim, PSD nu poate fi reformat. Dar la ce parcurs au avut în ultimii 27 ani, e justificat să ai pretenţii mai mari de la ei. În fond, e partidul cel mai inventiv în materie de corupţie şi hoţie. Şi iată că, în 2017, PSD a secat complet.

Nici borfaşii nu mai sunt ce-au fost.

PS: Da, am putea spune că partidul se coalizează în spatele lui Dragnea pentru a trece măsurile din ordonanţa 13, pentru că i-ar ajuta şi pe ei să scape, la un moment dat, de-ale lor. Pe de altă parte, nu pot să concep că sunt atât de imbecili încât să nu-şi dea seama că aia e o temă secundară, cel puţin pentru moment, şi că sunt ţinuţi sub papuc de un condamnat penal. Atâta prostie, mai rar.

3 comentarii

  1. Pozele au făcut tot articolul, n am mai ras așa de multa vreme…
    În momentul ăsta se aplica clar “întărâtă-i, drace, ca și mie îmi place. ”
    E dincolo de orice scenariu mi as fi imaginat acum 4 luni, tremurând în piață.
    Dacă se apropie un moment cheie, din seria “divide et impera”, sper sa nu îl ratam, poate totuși scapăm de idioții ăstia …

  2. Din păcate prostia nu doare, in prezent fiecare da cât poate si din păcate asta înseamnă nimic ….

  3. Aici nu e vorba de prostie ci de frica, frica de parnaie. Toti aia care ar putea sa-l dea jos pe Dragnea au schelete in dulap si se tem.