Nu-ți trebuie inteligență ca să lucrezi la Ministerul de Interne

Serios. Nu trebuie să ai un IQ peste medie ca să lucrezi la Ministerul de Interne și să trâmbițezi: la protestele de diseară, tre’ să scoatem caii în stradă! Pentru că fix asta s-a întâmplat aseară, la Piața Victoriei.

Cineva cu multă minte a decis că e absolut necesar să scoată vreo 20 cai și să-i plaseze pe una dintre benzile sensului către Piața Romană, așteptându-se probabil ca lumea, venită în număr mare, să circule ordonată, de mânuță, ca la grădiniță, preferabil în liniște.

Mă mir că n-a ieșit și Iliescu să spună că “Avem nevoie de liniște în țară.

Problema e că oamenii făceau zgomot, de la tobe la vuvuzele și scandări. La un moment dat, un cal s-a speriat, a cambrat un pic, iar câțiva jandarmi (ăia care n-aveau privilegiul să fie pe cai) au încercat să țină mulțimea mai departe de “călăreți”. Și-a ieșit ditamai scandalul.

A nu se înțelege că jandarmii au făcut-o intenționat sau că a fost gândit dinainte. Nu, a fost doar prostie crasă în rândul unui șefuț. Pentru că atâta l-a dus mintea, să scoată caii la protest. Jandarmii, cu vreo două excepții care au urlat aiurea, au fost cât se poate de pașnici.

Iar singurii vinovați sunt niște băieți care put de deștepți, le dă afară inteligența pe urechi: să scoatem caii. Serios, era mai simplu să scoată scutierii, la fel ca la protestele din iarnă, dacă aveau nevoie de mai mulți oameni. Pentru că, tura asta, jandarmii au fost puțini în comparație cu protestele anterioare, dar… n-au lipsit caii.

Îmi pare sincer rău că prostia nu doare.

Bonus: ceva șef căruia îi emană inteligența pe gură a decretat că, fix când vine iarna, caii trebuie tunși ca să poată să le deseneze o stea sau un J pe fund, să vadă lumea că-s ai jandarmeriei.

Asta în condițiile în care, în perioada asta a anului, caii ar trebui să aibă un păr de vreo zece centimetri pe ei. Dar, mno, nu se vedea “brandingul” jandarmeriei.

Cam așa tratează niște inteligenți caii pe care-i scot la proteste ca să intimideze participanții. Aceiași cai pe care-i “pensionează” la 20 ani.

5 comentarii

  1. Se povesteşte că la un meci au dat năvală huliganii ambelor echipe peste jandarmi. Garcii au dat şi ei, care cu bastonul, care cu cizma, iar unii au dat şi câte un sărut peste gură cu casca, dar, până la urmă, s-au retras şi s-au urcat în copaci.

    Peste oleacă de vreme, jandarmii în copaci, agăţaţi de crăci, încep să se neliniştească:

    – Să mai stăm aici, şefu’?

    Ofiţerul lor:

    – Mai staţi, mă, că n-au plecat suporterii!

    Un jandarm, de colo:

    – Da, şefu’, dar măcar caii putem să-i lăsăm jos?

  2. Unde sunt caii branduiti, ca nu se vede?

  3. eu as zice ca in minteal pesedeilor e un lucru bun: iata cum centrul discutiei se muta de la ‘dragnea trebuie sa intre la parnaie’ in ‘cai pe frigul asta’. e o fumigena care pentru cativa va tine.