Psihologii spun lucruri trăznite: “ai ales locul ăsta în avion? Ești psihopat!”

Citeam textul ăsta și m-a bușit râsul. Cică niște psihologi s-au apucat să facă un studiu despre oamenii care se așează pe nu-știu-care loc din avion și au tras concluzia că ăia care aleg locul din mijloc sunt egoiști.

Părerea mea e că ăia care aleg locul din mijloc ori nu și l-au ales ei, ori sunt fraieri. Mai am un pic și bifez 20 zboruri doar pe anul ăsta și nu văd nici măcar un singur motiv, altul decât “nu vreau să dau bani în plus pentru a-mi alege un loc“, pentru a sta înghesuit între doi oameni.

Pe la primele zboruri, obișnuiam să-mi iau loc la geam, în ideea că mai vezi un nor, mai vezi o vrabie, uite ce rotund e pământul. Problema mea e că sunt înalt, iar avioanele din ziua de azi sunt făcute pentru pitici, deci stau cu genunchii la gât.

Și nu e vorba doar despre low-cost-uri. Pentru mine, e fix același lucru Air France sau WizzAir, stau la fel de prost. Dar există niște avantaje în a-ți alege unde vrei să stai.

Dincolo de marea priveliște, locul de la geam are avantajul de a-ți oferi doi “pereți”. Scoți o haină, o pui sub ceafă, îți întorci corpul spre centrul avionului și dormi. Pe mijloc, nu poți face asta, la margine nici atât.

Puncte bonus pentru BlueAir, totuși, care au acele perne prinse-n scaun, de poți trage de laterale, să nu-ți plece capul într-o parte, asta pentru că așa au cumpărat avioanele alea vechi de la cine le-or fi cumpărat.

Locul de la margine e bun pentru ăia ca mine, care nu prea pot să doarmă pe avion, pentru că poți să-ți întinzi picioarele, cu nesimțire, pe culoar. În plus, ai avantajul că te poți plimba fără să ridici tot rândul sau poți ajunge mai rapid la WC.

Altfel, locurile de la margine și de la geam, dacă ar fi să ne prefacem că suntem psihologi, sunt pentru bețivi. La geam – pentru că poți să bei ca porcul înainte de îmbarcare și să dormi tot zborul, la margine – pentru că ajungi mai repede la însoțitorii de zbor ca să mai ceri o bere sau un vin.

Altfel, cum ziceam: locul din mijloc e ori pentru fraieri, ori pentru zgârciți.

1 comentariu

  1. Am luat bilete acum o luna pentru un zbor mai lung si am refuzat sa mai dau 50 de euro in plus pentru locuri (3 zboruri totale, 3 persoane). inca nu stiu cum vom sta, probabil fie-mea sta langa mine si barbatu pe unde se poate. Daca nu, urla juna si ne vor reuni pe noi doua :D

    E irelevant unde stam, pana la urma tot atat face avionul si tot acolo aterizam. Acu’ daca ajung pe locul de psihopati, poate scrie la ziar si despre mine, cine stie.