Grupul putinist de sprijin pentru actualul PSD (Năstase-Cozmâncă)

E ușor amuzant cum se agită rușii de fiecare dată când se mai întâmplă ceva în România. Nici n-a ajuns bine Dragnea la pârnaie, că noul KGB i-a trimis pe Adrian Năstase și pe Octav Cozmâncă la înaintare.

Există tone de literatură despre legăturile lui Bombonel cu Dughin, ideologul lui Putin. S-au întâlnit și pe vremea când Dughin se plimba slobod prin Nordul Moldovei, dând mâna cu preoți și episcopi ai BOR, s-au întâlnit și pe la Moscova, ba l-a primit inclusiv la institutul fantomă pe care-l conduce Năstase, în 2013, în București.

Ca idee, Năstase are interdicție la funcții publice până prin 2022, dar asta nu-l oprește cu nimic din încercarea de a-și satisface pofta de a ieși din irelevanță. Fie și ca interfață a intereselor lui Putin în România.

Celălalt personaj ieșit din amorțire, Cozmâncă e un comunist reciclat de Iliescu pentru talentele organizatorice, fost șef de cadre al CC al PCR. Năstase l-a luat de-a gata și l-a folosit pentru ce știa să facă cel mai bine: să coordoneze masele de votanți ale PSD-ului. A fost exclus din PSD de către Geoană, prin 2008-2009.

Momentan, grupul Dăncilă, Stănescu & Firea pare să le fi dat cu flit, că n-au nevoie de cozi de topor rusești prin partid. Dar e simpatic cum un partid creat de comuniști, care continuâ să folosească tactici comuniste, nu poate scăpa de comuniști nici măcar atunci când vrea să mimeze ieșirea din comunism.

Bine, e amuzant, în același timp, cum rușii își aleg cei mai proști purtători de cuvânt. Ai zice că la cât de mari specialiști în propagandă și destabilizare sunt rușii, ar trebui să fie o idee mai inteligenți de-atât.

Nu că n-ar fi, dar politica românească e atât de haotică și plină de imbecili (în spațiul PSD-ALDE-PNL), că nici măcar o coadă de topor decentă nu mai poți găsi în ziua de azi. În orice caz, amuzant cum Putin pariază pe un cal mort.

(Foto: Adevărul)

3 comentarii

  1. și noi care credeam că năstase își ține banii în elveția, dar aparent tot moscova e mai sigură.

  2. Cum scăpăm de cozile de topor rusești, cinezești, germane, americane, franceze etc? Îmi plac elvețienii și suveranitatea. (o întrebare banală, greoaie)