realitatea tv are redactori. punct.

Daca se mai indoia careva de gradul de alfabetizare al romanilor, din ce in ce mai mic in ultima vreme, eu incep sa ma gindesc serios ca nici cu jurnalistii nu mi-e rusine. Lasindu-i la o parte pe analfabetii de la Mediafax, care sint cu caruta, nici Realitatea TV nu sta cu mult mai bine. Ete exemplu de analfabetizatiune acuta:

Olanda şi-a exprimat dorinţa ca ţara sa să restricţioneze accesul pe piaţa muncii a muncitorilor români şi bulgari.

Mi se pare numai mie sau chiar e ceva in neregula cu fraza asta? Ei bine, daca nu ai remarcat nimic, uite subliniat:

Care este tara Olandei?

Intrebare de baraj: in ce tara locuieste Olanda asta?
PS: Ma bate un gind sa ma angajez corector la Realitatea TV. Oferta mea e urmatoarea: 500E pe luna. Batem palma?

8 comentarii

  1. Ti-am mai atras atentia si in alte cazuri. Ai grija ca n-o sa te angajeze nimeni daca scrii “gradul de alfabetizare a romanilor”. Ai grija, este vorba despre “gradul de alfabetizare al romanilor”. Acordul se face cu “gradul”. Este o greseala frecventa in cazul oamenilor care nu stiu bine gramatica. Nu-ti pot spune ca esti analfabet… De fapt, am impresia ca tu nici macar nu ai notiunea acestui termen.
    Ai cumva o oferta financiara pentru un corector de blog? ;

  2. da’ germania ce-are cu bucurestiul? se-ntalnesc la o b.r. si negociaza? :D

  3. mersi. in fine… ca idee, nu e primul, nici ultimul, fac mai multe, insa numai cind scriu pe graba sau sint foarte obosit. de regula, ma mai uit o data peste texte, dar acum chiar n-am avut timp :)

  4. Owned!1!! one

  5. Olanda locuieste in Pays-Bax. :)

  6. Realitatea are editori, asa e corect spus. Sa va spun cum stau treburile acolo. Redactori si reporteri scriu, apoi, fiecare stire in parte e luata la bani marunti de un edotitor de profil si apoi de un editor general…sunt mai multi pe tura. Editorul are la realitatea drept de viata si de moarte asupra stirii, daca el vrea, o poate modifica radical. Produsul finit al editorului poate suferi, din pacate, fiindca ritmul de lucru e infernal. Partea ciudata intervine acolo unde unii editori tinuti in brate au voie sa faca greseli, iar altii si-o iau pentru o virgula. Cred ca se deduce ca vorbesc in cunostinta de cauza, da?

  7. same ol’, same ol’…

  8. Interesant ce a scris Mitza ceva mai sus. Astazi am urmarit un post TV. Multe greseli. Nu pot spune ale cui au fost, corectori,editori , reporteri….dar au fost penibili. Sincer cred ca mi s-ar potrivi manusa o slujba de corector la un astfel de post TV. Fac lucrul asta zilnic pentru altii, si mi-as dori sa fiu platit pentru aceasta munca.Daca aveti solutii raman dator.