Când e momentul să-ţi schimbi televizorul?

Bine, răspunsul logic la întrebarea “când schimbi televizorul?” este “când sunt reduceri“, dar nu la asta mă refer – chit că, zilele astea, am văzut nişte oferte bune la eMag, inclusiv un smart TV redus cu 1.500 lei până la preţul de 1.900.

Întrebarea mea e legată mai degrabă de nevoile fiecăruia în materie de display-ul din sufragerie sau din dormitor. Când renunţi la vechiul TV? Cât de multă nevoie ai de un sistem de operare pe el? Care e diagonala care te mulţumeşte?

Mă uitam, în ultimele zile, la categoria televizoare de la eMag şi iar m-a luat ameţeala. Care sunt nevoile de bază? Care e principalul criteriu după care alegi modelul?

Nevoile mele – eu neavând televizor în momentul ăsta, dar tot cochetez cu ideea pentru că m-am cam săturat să mă dau pe Netflix de pe laptop – sunt relativ simple: cel puţin 110cm diagonală, pe cât posibil UHD, şi câteva aplicaţii simple: Netflix şi HBO Go, eventual şi o funcţie de screen mirroring pentru mutat ştirile din browser pe un ecran mai mare. De întors la cablu, nu mă întorc prea curând.

În condiţiile date, ce alegi când ai ditamai oferta? Şi cât mai contează marca în momentul în care ai o reducere de aproape 50%, ca în cazul ăsta?

Articol scris la invitaţia eMag.

3 comentarii

 1. Când se strică cel vechi.

 2. Ce reducere? La alte magazine e mai ieftin fara nici o reducere.

  Eu mi-am luat recent primul meu televizor, dupa vreo 15 ani in care n-am avut. Sunt destul de multumit de el, singura problema fiind ca uneori se misca cam greu Androidul:

  https://www.emag.ro/televizor-smart-android-led-sony-bravia-139-cm-55xd7005-4k-ultra-hd-kd55xd7005baep/pd/DFNYX3BBM/#139

  Si eu tot pentru Netflix l-am luat si la calitatea imaginii e superb.

 3. nu contează reducerea prea mult. Adică contează doar dacă brandul este cel preferat sau printre cele preferate, dacă e reducere la Horizon (cred că ăsta e un brand) nu contează.

  Un TV îl iei totuși pentru ceva ani, e ca și calculatorul, să țină și să se miște decent.

  Vineri l-am primit (la alegerea mea) pe ăsta, de ziua mea. Cred că am făcut o alegere bună. De altfel cele aproape 500 de review-uri m-au convins să aleg respectivul model. N-am ce-i reproșa.