Nu se va face NICIODATĂ un referendum pentru monarhie. Iată de ce

Pentru că e o fumigenă a PSD. Iată ce scrie în Constituția României, articolul 152, aliniatul 1:

Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, FORMA REPUBLICANĂ DE GUVERNĂMÂNT, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială NU pot forma obiectul revizuirii. (via Barbu)

Și cam aici se încheie discuția. Nu doar că e neconstituțional, dar Constituția limitează din start orice formă de dezbatere asupra formei de guvernământ. Iar singurul motiv pentru care au aruncat-o pesediștii e acela de a abate atenția de la măcelărirea legilor justiției. Scurt și cuprinzător, înapoi în stradă, băieți.

5 comentarii

  1. revizuire, nu. dar poate fi adoptata o alta constitutie. altfel, de acord, pesedeaua tot arunca fumigene. desi, cu duda print consort, e ca si cum PSD ar da presedintele. poate ar fi singura lor sansa sa ajunga la cotroceni.

  2. Strict formal, constituția nu interzice un referendum pe tema monarhiei sau chiar al schimbării constituției. Mă înșel?

    • @George Petrineanu: nu interzice referendumul, dar referendumul e inutil avînd în vedere prevederea din Constituție. Ar exista, totuși, o procedură, dar e lungă și implică amendamente la Constituție și alte trăznăi și nu se va băga nimeni în asta. La modul practic, asta e doar o fumigenă a PSD ca să mai cîștige un pic de capital de imagine pe seama regelui și să abată atenția de la măcelul pe legile justiției.

  3. Pe bune? Treaba asta inca ne intereseaza cu regele mort si ingropat si cu Margareta refuzand sa fie regina?

  4. Or fi evaluat impactul reducerii cu 50% a fricii de justitie. E o veste trista. Clasic, partidele social-democrate sunt partide de intelectuali. La noi, curentul ar fi serios doar daca ar baga 10% din pib la EduCultura, cum e si firesc la o tara cu Infrastructura Intelectuala înapoiata, traitoare din creativitatea de import. E posibil coalitia sa n-aiba ce candidati opune mandatului II al lui Iohannis si de aici joaca de-a referendumul.