Reţeaua de bloguri myKinda se închide. Pauză pe o perioadă nedeterminată

myKindaAnunţul a apărut pe TechCrunch, astăzi. Michael Arrington aruncă reţeaua de bloguri direct în deadpool.

S-ar părea că Lee Wilkins, fondatorul myKinda, a cam rămas fără bani, aşa că bagă reţeaua într-o mare pauză, cel puţin pînă reuşeşte să îşi plătească datoriile şi pînă pune la punct un “nou model de business”.

Cu cheltuieli de 319.000 de euro la o finanţare de 175.000, Wilkins şi-a făcut datorii (în speţă, la cei care au scris) de 144.000 de euro. Totuşi, de reţinut, asta nu se aplică doar României (ar fi stupid să se gîndească cineva la asta), ci la toată reţeaua:

The company had total expenses of about €319,000, with no advertising revenue to offset it. Wilkins capitalized the company with €175,000, leaving €144,000 or so in unpaid debts.
Sursa: TechCrunch.

Care va să zică, s-au cam dus banii. Totuşi, sînt curios cît de tare e afectată reţeaua din România, dacă se va închide şi ea, cîtă vreme Wilkins spunea, la un moment dat, că România pare frontul cel mai profitabil pe termen scurt şi mediu. Iar pe români, vorba ceea, îi mai prostim… Glumesc, deşi mi se pare tragic.

Curios lucru, reţeaua lui Wilkins a fost lansată în luna septembrie a anului trecut. Cînd naiba a reuşit să piardă atît de mulţi bani? Mi se pare un termen extrem de scurt şi o căruţă de euroi aruncaţi pe geam. Presupunerea mea este că Wilkins nu a ştiut să-şi administreze fondurile şi a făcut o grămadă de cheltuieli inutile. Dar asta e doar o presupunere. Rămîne să vedem ce o să spună şi Wilkins, care va “face nişte declaraţii” pe blogul oficial al myKinda, astăzi.

LATER EDIT: Dacă ne luăm după comunicatul din 15 februarie, myKinda va rămîne funcţională doar în România. Să vedem, totuşi, ce spune Wilkins.

EVEN LATER EDIT: myKinda se închide şi în România.

14 comentarii

 1. Mişto. Am citit ştirea cu sufletul la gură, m-a interesat enorm… Aşadar, dacă nu mai are banii, înseamnă că i-a cheltuit în mod nechibzuit. Poate îl salveaza reţeaua din România. Vă aştept cu informaţii noi.

 2. l-ai cunoscut? Ai vorbit cu el? atunci nu mai trebuie sa ai presupuneri, eu cel putin n-am :)

 3. ce vrei sa spui, Piticu?

 4. Fomostii astia de la mykinda cautau asta vara bloggeri sa scrie de alea alea….era o tipa acolo cam aeriana, cu aere de mare piarita care n-avea habar de ce vrea sa faca.
  Eu nu ma consider blogger sunt cel mult un blogger-ratat, da fata aia se credea super mega improtanta in functia aia…ea vroia sa faca ceva intr-un viitor apropiat cam fara bani….ideeea suna frumos, iti lua ochii cu birou ala super mega ultra dotat.. in rest o mare gaura neagra de idee.

  Ideea e ca din rahat nu poti sa faci bici si asta n-au inteles ei.

 5. ha ha.. tare… “va face nişte declaraţii pe blogul oficial al myKinda, astăzi.” :))) sa le faca repede pana nu se inchide!

 6. fanel: fără supărare, dar te rog sa ai grija la limbaj. vezi că ţi-am modificat eu comentariul pînă una-alta… hai să vorbim frumos, ok?
  mersi fain.

 7. nasoool :(

 8. To All MK

  Please feel free to IM me today to discuss how I am getting payment to you ALL, I am not running away from this problem.

  Yahoo!: lee_wilki

  If I do not respond instantly, I am not ignoring you, I am sure I will have multiple chats on the go.

 9. macar ii modificai greselile de ortografie, dar ce pacat ca n-am vazut comentariul necenzurat, partea aia de la sfarsit m-a facut sa ma gandesc ca poate erau peste tot parafraze moderniste din tudor arghezi..

 10. @Alex: scuze ca mi-am dat drumu la limbajul vulgar da chiar nu m-am putut abtine, avand in vedere aerele importante pe care si le dadea persoana respectiva si cum au decurs lucrurile.

  mai sunt o groaza de astfel de site-uri care habar n-au de ce vor sa faca doar sa iasa banu.

  @m : e corect ceea ce a facut omu , eu am gresit ca nu m-am cenzurat inainte.

 11. Eu sunt mai noua in bransa, de aceea nu stiu cine e doamna Mykinda, dar vazand cata agitatie e pe mai multe bloguri, mi-am zis ca e (a fost?) ceva tare, in care multi (din Romania?) au investit bani. Ceea ce ma mira este ca o astfel de retea nu a reusit sa-si acopere cheltuielile (cred ca a incercat sa profite si de ofertele Google pentru reclame); ce sa mai astepte si blogerel mititel de la AdSense? AdSense n-are sens?

 12. Asa este in viata cateodata unii isi iau BMW altii pun lacatul la cosmelie :)

 13. asta inseamna ca se intampla si la case mai mari,asa se duc banii…