Rezolvare: Au dispărut contactele de pe iPhone 4S (iOS 7)

Uneori, pe iPhone (4S cu iOS7), se întîmplă să te trezeşti că au dispărut contactele. E drept, eu am păţit-o, la un moment dat, şi pe iPhone 5s, dar a fost din vina (sau, mai bine zis, neglijenţa mea.) Cum rezolvi problema şi faci să apară contactele la loc?

ios-contacts

Există două variante: prima e cea simplă şi rezolvă problema neatenţiei utilizatorului. Dacă ai mai multe conturi cu care sînt sincronizate contactele (în cazul meu, GMail şi, la vremea respectivă, şi iCloud), se întîmplă ca, în agendă, să apeşi din greşeală pe Groups. În meniul respectiv, ai posibilitatea să bifezi ce contacte să apară (de pe ce conturi) şi, tot acolo, mai există un buton: “Hide all contacts.” Apeşi pe Groups şi bifezi conturile de pe care să-ţi afişeze numerele de telefon.

Varianta a doua e un pic mai ciudată, pentru că se întîmplă, chiar şi cu mai multe conturi, în nişte circumstanţe neştiute, probabil, nici de cei de la Apple, să dispară butonul “Groups” din agendă. Caz în care soluţia nu este să resetezi telefonul, ci să resetezi (culmea!, nu?) nişte setări.

Soluţia – testată acum cinci minute – am găsit-o pe un forum de discuţii de pe site-ul Apple. Mergi în Settings > General > Reset şi apeşi pe Reset Network Settings. O să-ţi şteargă toate parolele de la toate reţelele wireless pe care le aveai salvate, însă îţi vor reveni toate contactele în agendă, plus butonul Groups. Bonus, cu ocazia asta, s-ar putea să se facă şi actualizările la setările de reţea ale operatorului de telefonie.

3 comentarii

  1. Am patit-o acum 2 saptamani. Mi-a pastrat toate numerele de telefon, dar fara nume. A trebuit sa reconstitui toata agenda (cat am putut). Si da, ai ghicit, nu aveam nici o salvare pe icloud :)

  2. Am patito de multeori si am rezolvat intrand la conturi si selectand si deselcand contactele :)

  3. Salut
    Tocmai am tinut cont de sfatul tau si am resetat telefonul dupa care mi-au reaparut toate nr din agenda.
    Multumesc pentru sfat. O zi placuta