Rezultate Bac 2012: majoritatea elevilor au picat examenul

Văzusem, aseară, la ştiri, nişte rezultate crunte. Elevii noştri, viitorii bacalaureaţi, n-au priceput nimic din examenul din 2011. Ceea ce mă face să cred că “mi se cuvine” a rămas expresia de ordine, că iarăşi vom vedea plînsete, urlete şi înjurături şi “ministerul e de vină.” Nu ştiu de ce, dar tind să cred că, cel puţin în ultima lună, mulţi elevi din anul terminal au crezut, din toată inima, că noul guvern va scoate camerele de supraveghere şi că “doar fraierii de anul trecut n-or să aibă diplomă.

Pe scurt, la simularea de anul ăsta, prin Iaşi, vreo patru licee au înregistrat promovabilitate zero. În Timiş, 60% dintre elevi n-au fost în stare să treacă proba de limba şi literatura română, iar 70% au picat matematica. Dacă anul trecut a fost dezastru, iar rata de promovabilitate a fost în jurul lui 40%, să vedeţi ce apocalipsă va fi la sesiunea de balcaureat din 2012. Dacă nu o să vedem promovabilitate de maximum 35%, mare minune.

Cam asta e situaţia. Degeaba dăm vina pe ministere, pe bugete, problema nu-i acolo. Problema e la profesorii blazaţi (nici nu vreau să-mi amintesc de ce profesoară de română aveam în liceu) şi la dezinteresul elevilor, pentru care Spania, Germania, Franţa, Anglia, Italia sună mai bine decît o facultate pe care mulţi nu şi-o permit. Deci, să nu vă mire titlul, e ceea ce o să citiţi în vara asta pe toate site-urile de ştiri. Sîntem, încă, atît de departe…

10 comentarii

 1. O sa vezi ca te-nseli de data asta!vom avea o promovabilitate foarte mare, oricat zic astia de-acum de la putere ca nu vor schimba si bla, bla, bla… vor face o gramada de masinatiuni. E in interesul grupului de interese de la Educatie sa aiba absolventi cu bac intr-un numar cat mai mare, pentru facultatile private si nu numai. In plus, e an electoral, tre sa-i multumeasca pe parinti.

 2. Dacă o să avem promovabilitate mică și în acest an nu trebuie să ne mirăm. Se vor confirma studiile UE care ne clasează cu o rată record de analfabeți.

 3. ma ce plm? m-am uitat la titlu, m-am uitat la data, inapoi la titlu, inapoi la data…

 4. Umbla pe net diverse poze motivationale de genul: fck this shit, I’m going at macdonalds. Se pare ca ai nostri nu stiu de gluma si o iau cam in serios.
  Desi la Mac cred ca angajatii sint ceva mai inteligenti decit astia care ies acum de la liceu.

 5. eh, acuma la ce ne trebuie atatia absolventi de liceu? chiar daca acum va fi promovabilitate mica, la toamna se regleaza treburile cu ordin de sus. problema guvernului e ca ar_putea_fi treaba prea evidenta si sa fie o bila neagra pt o parte a electoratului propriu (aia care mai gandesc cu doua emisfere si nu cu stomacul)

 6. La ce ministrii ai educatiei avem…
  Si eu ma gandesc ca daca mai mult de jumatate din elevii dintr-o nu au reusit sa treaca este vina profesorului. Asa cum daca la o conferinta esti speaker si mai mult de jumatate din ascultatorii tai nu inteleg inseamna ca vina e a ta.

 7. O sa fie jale cu Bacul anu acesta dak nu suntem lasati sa copiem nu stim ce sa mai facem. Pana acum s-a luat Bacu cu bani si acum???