româneşte: au furat moaştele

E o ştire pe Hotnews.ro care spune asta. Că nişte hoţi au dat o spargere la Catedrala din Giurgiu, de unde au furat, printre altele, moaştele Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Din Catedrala Episcopala a municipiului Giurgiu au fost furate, marti noaptea, racla cu moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, Sfanta Evanghelie ferecata cu argint, o cruce aurita incrustata cu pietre pretioase, precum si alte obiecte de valoare, transmite Radio Romania Actualitati. Paguba este considerata foarte mare, mai ales ca Evanghelia si alte obiecte disparute fac parte din Patrimoniul Cultural National. Politistii ii cauta pe faptasi pentru recuperarea obiectelor. Din primele cercetari, se pare ca nu au fost fortate usile sau ferestrele catedralei.

Şi acu’ stau şi eu şi mă întreb: cu ce i-a ajutat? Ăia chiar cred că o să le cumpere careva? :)).

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

2 comentarii

  1. Iubiti credinciosi ai Bisericii strămosesti. Avem bucuria de a vă aduce la cunostintă că în ziua de sâmbătă 26 respectiv 27 septembrie 2009 moastele Sfintei Marii Mucenite Tecla adică mama celor bolnavi pe vor afla în românia aduse din Siria de către Părintele Arhimandrit Justinian Carstoiu. Procesiunea cu moastele Sfintei Tecla pe vă desfăsura la craiova, mai precis la 11 km de orasul craiova în localitatea Predesti, acolo unde în toamna acestui an pe va pune piatra de temelie a Mânăstirii Sfânta Tecla. Pe lângă racla Sfintei Tecla se vor mai aduce si moastele sfintei Chiriachi mare făcătoare de minuni, Marina si alti mari sfinti recunoscuti de Biserica noastră.

  2. in care zona a comunei Predesti se va pune piatra de temelie a Manastirii Sf.Tecla?