România a ajuns pe centura Rusiei

Serios, uitați-vă un pic la harta de mai sus: nu arată ca o șosea de centură? Desigur, există și cealaltă variantă în care putem spune că suntem pe centura Europei. Evident, ambele sunt valabile și ambele sunt la fel de neonorabile.

Diferența dintre centura Rusiei și centura Europei e că, pe centura Rusiei, Rusia te tratează ca pe-o curvă, dar nu te plătește, iar pe centura Europei, Europa îți dă bani ca să pleci de-acolo, să ai o viață decentă, dar tu insiști să faci trotuarul.

Am colorat special harta de mai sus – fără nici o pretenție de dat cu părerea despre geostrategie – ca să înțeleagă toată lumea în ce companie selectă suntem. De sus în jos, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Turcia.

Dintre cele de mai sus, statele baltice încă n-au picat în capcana întinsă de Moscova. Lituanienii îi urăsc pe ruși cu spume, estonienii nu știu cum să facă mai multe să atragă cât mai mulți vestici, iar letonii sunt cam în aceeași situație în care se bat cu propaganda.

În rest, turcii și bulgarii sunt credincioși lui Putin, ungurii și polonezii au luat-o pe arătură cu semidictaturi, slovacii fac cu ochiul către Est – la fel ca grecii, de altfel, doar că ultimii s-au mai cumințit după criza de anii trecuți.

Nu i-am mai socotit pe sârbi și ceilalți că nu avea nici un sens.

Iată, deci, unde ne aflăm. Dacă nu știați cui să-i mulțumiți, insist să vă reamintesc: domnului penal Dragnea și partidului unic PSD-ALDE, care tocmai au atârnat statul de drept în cui. Ei sunt cei care ne-au transformat într-o altă centuristă a Europei. N-aveți decât să vă faceți cruce cu limba-n ceru’ gurii sau să vă faceți bagajele.

1 comentariu

  1. It ain’t over untill the Big German Tenor sings…