Rusia n-a ieșit niciodată din Războiul Rece. Bucureștiul probabil colcăie de spioni ruși

Că, acu’ vreo săptămână, americanii au săltat-o pe Maria Butina, o rusoaică infiltrată până sus de tot în asociația posesorilor de arme, o organizație ticsită de conservatori, de la redneck la senatori, nu-i o noutate, dar nu e nici vreo coincidență.

Rusia n-a ieșit niciodată din Războiul Rece, iar dacă a făcut-o, a fost doar până în momentul în care Putin a ajuns la putere. Spionii lor sunt infiltrați pe unde nici nu-ți trece prin cap.

Citeam, azi, articolul ăsta. Bani rusești investiți în Grecia într-o veselie. Portul Salonic a fost cumpărat de ruși, orașul de care se vorbește în articol e ticsit de ruși, tot rușii s-au apucat să cumpere masiv terenuri pe lângă Muntele Athos (că doar ortodoxia tre’ să fie rusească). Acu’ vreo două zile, citeam alt articol despre cum bani rusești au fost folosiți în Macedonia pentru “lobby” împotriva acordului cu Grecia.

Tot azi, citeam un alt text în care un ministru german spunea că s-a întețit activitatea spionajului rusesc în Germania. Asta fără să mai pomenim de banii împrumutați de ruși partidului Front National din Franța, acu’ vreo doi ani, știre la care lumea a ridicat un pic din umeri, că na, cât de rău poate să fie? Rușii sunt o nimica toată, nu-i pericol.

Însă mă uitam, totuși, la situația din SUA. Nu ți-ai fi imaginat, acum vreo trei ani, că o Butina s-ar fi infiltrat până la nivelul ăla. Și nu poți să nu te uiți la atacurile informatice succesive, la furtul de date, la livrarea lor către organizații de casă, precum Wikileaks, care neagă că ar avea legătură cu rușii, dar dau retweeturi contului Russia Today (asta e cumva ironia supremă).

Bonus, toată propaganda, luată laolaltă. Ai zice că, atât în SUA, cât și în Europa, sunt urmate aceleași reguli din același manual. Divide et impera, rupe publicul în două, radicalizează-l, arată “dușmanul” cu degetul. Statul paralel, deep state, Hillary, Soroș, tot tacâmul.

După care ne mirăm de Coaliția pentru Familie, care are fix aceleași apucături precum în toate celelalte țări, cu ONG-uri finanțate în moduri dubioase (nu mai caut link-urile, dar erau câteva în care se arătau legăturile cu rușii) sau de alde Evenimentul Zilei, care ridică-n slăvi armata rusească cu fiecare ocazie și au aceeași retorică anti-LGBT și anti-refugiați, de-ai zice că vorbește Putin. Acu’, serios, dac-au ajuns rușii la vârful NRA-ului din State, ce ne-ar face să credem Bucureștiul nu colcăie de spioni de-ai lui Putin?

3 comentarii

 1. Parafrazez un banc:
  “Este chemat la Moscova un agent ex-KGB si trimis in Romania cu misiunea de a destabiliza tara. Dupa 6 luni e chemat la raport:
  – Ia zi, tovarase, ce actiuni ai intreprins?
  – Pai mai nimic…
  – Pai, de ce?
  – Pai, m-au numit ministru.”

 2. (că doar ortodoxia tre’ să fie rusească)

  Dacă citești comentariile de pe Facebook, G4Media și alte știri/articole care nu le aparțin mogulilor, când e vorba de ortodoxie/biserica ortodoxă/catedrală/etc, o să vezi mai multe comentarii înjurând biserica decât s-o apere.

  Asta e… cred că și tu ai înjurat preoți, biserici, catedrala pentru orice motiv (legitim sau nelegitim; doar să-ți verși nervii pe ceva sau cineva) și, poftim, efectul snowball.

  Mai bine Grecia decât noi. Chinezii și așa au stabilit niște puncte de legătură cu alte porturi.

  Și abia aștept să aflu cu ce ne-ar fi încălzit Clinton, după 8 ani cu Obama.
  Aaaaapropo, știai că Clinton soțul nu ne-a primit în Nato în anii ’90? Deși puteau s-o facă, n-au făcut-o. Asta așa… ca o observație.