S-au terminat știrile

Nu știu ce faceți voi și cu ce vă mai bateți capul, dar eu aș putea lejer să decretez că nu mai e de urmărit știrile. Deja s-a intrat într-o rutină a aceluiași tip de știri: număr de îmbolnăviri, număr de decese, spitale, medici etc.

În fiecare zi, textele sunt aproape identice. Doar cifrele și numele diferă. Și nu mă refer doar la știrile din România, ci și la alea din Anglia. Nu mai e nimic nou. Totul e la fel, toate subiectele sunt la fel.

Bine ați venit în noua realitate, cea în care toate știrile au legătură cu același subiect: virusul. Ce să faci ca să nu iei virusul, ce să faci în caz că ai luat virusul, câte victime a mai făcut virusul, ce personalități au fost afectate de virus, cum afectează virusul economia. Atât.

Până nu se anunță vreun tratament sau vreun vaccin, nu are nici un rost să mai urmăriți site-urile de știri sau să stați cu televizoarele deschise așteptând cine știe ce breaking news.

Pentru sănătatea voastră psihică, mai ales că deja v-ați acceptat soarta, găsiți-vă alte ocupații. Deschideți TV-ul la ora șapte seara și urmăriți principalul buletin. La ProTV, la Antena1, la ce vreți voi. În restul zilei, bifați cel mult titlurile, dimineața. Atât.

Ca să fie mai simplu, urmăriți cronica.ro. Abonați-vă la newsletterele de-acolo și citiți doar când vin știrile pe mail. În rest, stați departe de site-urile de știri, că nu fac altceva decât să vă agite și mai mult.

În perioada următoare nu se va schimba nimic. Mark my words, nimic. Va crește numărul celor infectați, va crește numărul deceselor, vor demisiona medici și asistenți medicali pe ici-colo, companiile din farma vor anunța teste mai rapide și că lucrează la tratamente și vaccinuri, alte companii vor anunța ori că-și vor plăti în continuare angajații, ori că vor face disponibilizări.

Asta e tot. Nimic altceva n-o să se întâmple. Am intrat deja într-o nouă rutină. Toate breaking news-urile actuale sunt doar plictisitoare. Încă o cifră. Și încă una. Asta e noua normalitate.

Deja v-ați obișnuit cu ea în ultimele două-trei săptămâni. E timpul să vă desprindeți de știri, nu va mai veni nimic nou în următoarele două-trei luni, iar atunci poate o să fie un tratament. Vaccinul va veni la anul.

Singurul alt lucru care ar putea să se întâmple în următoarele două-trei luni este ridicarea unor restricții. Cel mai probabil, după ce majoritatea statelor vor începe testarea epidemiologică, să vadă cine a avut virusul și-a scăpat. Dar nu vă faceți speranțe. N-o să ieșiți din case prea curând, iar știrile nu vor fi nici ele altfel pentru o bună bucată de vreme de-acum înainte.

2 comentarii

  1. Mie îmi place newsletterul de la Biz, Biz Happy News. Foarte fain de urmărit! Apropo de schimbat perspectiva…

  2. un caz de Coronavirus deosebit de particular s-a intamplat in Rusia, unde o doctorita a comantat ca virusul s-a raspandit si acest comentariu a afectat-o: a lesinat din bataie si s-a trezit la puscarie!
    https://adevarul.ro/international/rusia/rusia-doctorita-l-a-sfidat-putin-dat-alarma-despre-coronavirus-arestata-amendata-am-lesinat-m-am-trezit-inchisoare-1_5e8c6c5e5163ec427181336c/index.html?utm_source=widget&utm_medium=website&utm_campaign=topdesktop