Să rîdem cu Consiliul Superior al Magistraturii

14 noiembrie 2011. Sorin Ovidiu Vîntu se bate cu cărămida-n piept că va lua justiţia în propriile mîini. în orice ţară civilizată – nu vorbim de Statele Unite, ăia sînt paranoici, l-au săltat pe unul care-a glumit pe Twitter că va distruge America -, mai ales cînd vine vorba de un personaj precum Vîntu, se sesizează “organele” abilitate. Astăzi, 31 ianuarie, la două luni şi jumătate după, CSM dă un comunicat de presă în care zice, pe scurt, următoarele:

Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (…) detaliază constatările inspecţiei judiciare (…) faţă de afirmaţiile făcute de Sorin Ovidiu Vîntu pe 14 noiembrie, (…) că va lua justiţia în propriile mîini şi că procurorii sunt “rău intenţionaţi sau idioţi”. Comunicatul CSM spune că materialele de presă care au redat afirmaţiile lui Vîntu “sînt de natură să aducă atingere prestigiului şi credibilităţii justiţiei”.

Deci, de fapt, presa e de vină. Pînă una, alta, singurele afirmaţii care vor aduce atingere prestigiului şi credibilităţii justiţiei sînt cele din comunicatele de presă trimise la aproape trei luni după faptele-mplinite. Ştiţi vorba aia, “dacă tăceau, filozofi rămîneau“. Nu de alta, dar lumea deja uitase. La o adică, nu trebuie să ne mirăm, şase săptămîni e parfum numai dacă ne gîndim la ce perioade – minimum şase luni, de exemplu – se lasă între termenele de judecată. Halal prestigiu şi credibilitate!

5 comentarii

  1. stii ce nu ai remarcat? ce era mai important

    necesitatea protectiei autoritatii si independentei puterii judecatoresti justifica limitarea libertatii de exprimare a presei.

    buna seara si un praz verde

  2. Aia nu era pe site cind am vazut eu stirea. I-au facut niste update-uri pe parcurs. Caz in care, zic eu, e cam nasoala treaba.

  3. Presa nu include bloggerii, nu?

  4. Domnule presedinte sunt o persoana de55 de ani am2 fetite de 7 si 10 ani am 24 ani vechime am tot cautat loc de munca pana la urma in2010 luna iulie am fost cu repartitie angajat ca mun nec la SC AC PACK NUSFALAU JUDETUL SALAJ am lucrat ca proba de lucru 3 luni dar dupa ai au venit problemele na dat salare latimp bonurile de masa prima luna si ultima au fost confiscate nu lea dat iar la 2-3lunia dat dupa och frumos eu avind nevoe de bani lam tot pistonat cu sindicat ce nu a permis cu drepturi si obligati la urma in 8 aug,2011 eram la un tocator unde am gasit un flacon de ceva lichid maro lam luat silam bagat ingeanta probabil ma vazut cineva si io fi suflat lapatronla terminarea schimbului la urcare in microbus un sef de echipa cand ma vazut mea cerut geanta la control motiv ca sa furat un telefo a gasit flaconul hai la birou unde Patronul mea cerut sam dau denisia la care eu iam raspuns sunt deacord dar contractul sa fie an asfel sa am dreptul la somaj deacord dar pana cand amsemnat desfacerea cont de munca .Meam facut actele la somaj la depunere meau spus ca sunt luat in evidenta ca cautarea unui loc de munca dar nu voi primi bani de somaj .Fapt pentru care mam adresat Tibunalului salaj cu o cerere de chemare in judecata ca litigiu de munca cu nr dos,4369/84/2011trib zalau DOM Presedinte dom patron nu sa prezentat la nici nun termen nu adepus intampinare ca cazul sa fie judecat in lipsa nu a avut aparator Eu am cerut ca proba audiera a2 martor nu mea admis probele deouse de patron au fost si sunt cacealma si insentinta civila din 5 dec 2011TRIBUNALUL ZALAU CU NR 6447 RESPINGE CEREREA CA FIN NE FONDATA DOM PRE CUM SA FIE FONDATA DACA NUM DA DREPT LA AUDIEREA MARTORILOR PINA CAND JUSTITIA UITA CA A JURAT CU MANA PE BIBLIE CA VA APARA DREPTURILE OMULUI PE DREPT NU DUPA BANI VREAU UN RASPUN . ACU DOSARUL ESTE LA CURTE DE APEL CLUJ.