Therme Bucureşti se extinde… din nou. De data asta, pe plajă, pe care au numit-o Sands of Therme, şi care vine cu o capacitate de peste 2.000 locuri, terenuri de volei, fotbal, câteva baruri noi şi încă o piscină.

Pe scurt, există cerere, există spaţiu, deci merită investiţia. Nu e prima extindere, ci a doua, după ce, în decembrie, Therme a mărit capacitatea în zona Galaxy (pentru familii) cu un corp nou cu piscină, saune, jocuri video, bibliotecă de sare, adică încă 4.000 metri pătraţi, şi cu acoperiş retractabil, la fel ca la The Palm.

Revenind la plajă, să le luăm pe rând. Plaja Sands of Therme e cea binecunoscută publicului, încă de anul trecut, când a fost montat probabil cel mai mare ecran văzut în România, de 16 x 9 metri, în timpul campionatului de fotbal. Între timp, s-au realizat planurile de reamenajare, iar de pe 10 iunie, este deschisă tuturor clienţilor.

Cifrele Sands of Therme, pe scurt

Plaja are o suprafaţă de 30.000 metri pătraţi şi peste 2.000 locuri. Pe lângă cele 1.500 şezlonguri, mai există câteva zeci (sute?) de “pufi”, pe care chibiţii şi-i amintesc de anul trecut, de la meciuri.

S-au construit trei baruri noi şi un pool bar, o gelaterie şi un grill / Barbeque Bar, având în total încă 400 locuri la mese, s-au plantat încă 600 palmieri şi 40 măslini (cel din zona de beach barbeque-ului are 350 ani, nu ştiu cum l-au adus în ţară). În plus, au apărut terenuri de fotbal (cu nocturnă) şi volei pe plajă şi urmează să mai apară şi un teren de fotbal pe iarbă.

Investiţia totală în acest proiect se ridică la cinci milioane euro. Lucrul a început la sfârşitul lunii ianuarie, deci, practic, tot procesul de amenajare a durat cinci luni.

Concept Beach Club

Plaja Sands of Therme este situată în zona The Palm, cea destinată relaxării. Se ajunge rapid, fie folosind uşa din capătul bazinului, fie pe cea de lângă restaurant. Se ocoleşte lacul şi deja eşti acolo.

În partea din stânga, la doi paşi de restaurant, este un bar grill, iar dacă treci de el şi de o parte dintre şezlonguri, ajungi la noua piscină, de 720 metri pătraţi, cu propriul cocktail bar.

Piscina – tot cu apă termală, la o temperatură de 30 grade – pare ceva mai mică, din poze, dar în realitate, e foarte generoasă şi e plasată exact unde trebuie: între beach bar şi Barbeque bar.

Îmi dau seama, acum, că-mi pare rău că n-am mai apucat să intru în barul piscinei, pentru că perspectiva e complet diferită când eşti de partea cealaltă. Nu că ar fi ieşit vreo două poze mişto, dar ar fi mai uşor de transmis senzaţia pe care o ai când eşti în piscină.

Ce mi se pare foarte fain e şi modul în care au ales să pună “insulele” cu palmieri în piscină, sunt pur şi simplu spectaculoşi, mai ales dacă eşti înăuntru.

M-am aplecat de câteva ori, să fac nişte poze, şi mă uitam invidios la nişte oameni care se relaxau într-un colţ (cam ca în imaginea de mai sus – i-am scos pe oameni din poză), întinşi pe spate în apă şi cu ochii spre cer: nu în fiecare zi te simţi ca la Mediterană… la marginea Bucureştiului. Sau, mă rog, se poate şi în fiecare zi.

Conceptul e completat, la doi paşi, de un beach club, un spaţiu proaspăt ridicat, cu acoperiş din stuf natural din Delta Dunării, construit cu nişte meşteşugari locali, ce poate acomoda până la 400 persoane atât la mese, cât şi la bar.

Zona dispune de trei baruri, unul cu foarte (serios, “foarte” e un cuvânt prea mic) multe cocktailuri, cafele (recomand frappe-ul) şi gelaterie, un beer bar, cu o listă foarte lungă de beri cunoscute şi necunoscute de toată lumea, şi un wine bar cu 126 de vinuri diferite.

Cel mai mare graffiti din Bucureşti

O chestie foarte cool (da, ăsta-i cuvântul), apropo de Concept Beach Club, este că spaţiul, de la un capăt la altul, este acoperit cu cel mai mare şi mai complex graffiti din România.

Conceptul muralului aparţine artiştilor, iar modul în care se folosesc de culori şi de geometrie, dându-i o tentă abstractă, se pliază perfect şi pe ideea de club pe plajă. Sunt foarte curios, de altfel, cum e luminat seara.

Peretele a fost pictat de Sweet Damage Crew, nişte băieţi pe care-i ştiţi, probabil, pentru alte lucrări de artă urbană, precum muralul de la Lahovari, de pe peretele exterior al The Point (vizavi de Shift).

Din ochi, aşa, acoperă vreo 350 metri pătraţi şi am auzit că s-au folosit peste o sută de litri de vopsea şi, dacă-mi amintesc bine, vreo 300 tuburi de spray. Lucrarea a fost terminată în trei săptămâni de lucru fără oprire. Adică non-stop.

Palmieri de Bucureşti

Ştiu că sună uşor ironic, dar palmierii plantaţi la Therme au rezistat timp de două ierni consecutive şi arată în continuare bine. De altfel, vegetaţia a fost încă de la început unul dintre lucrurile cu care cei de la Therme s-au mândrit.

Pentru că nu am reţinut toate cifrele, citez din comunicatul de presă:

Vegetația exotică include și specii rare de palmieri, printre care Washingtonia robusta, palmieri originari din California, plantați în pisicina exterioară și împrejurimile acesteia. Palmierii au peste 7 metri înălțime și „vârste” cuprinse între 35 și 40 de ani, iar frunzele acestora pot ajunge pana la 2,5-3 metri lungime. O altă specie rară de palmieri este Trachycarpus fortunei, originari din centrul Chinei, Japonia și India. Cei de pe plaja Therme au înălțimi între 3,5 și 5 de metri și pot fi admirați în împrejurimile piscinei exterioare și ale Beach Barbeque-ului.

Vestea bună e că preţurile sunt aceleaşi, câtă vreme plaja face parte din zona The Palm, aşa că intrarea nu se scumpeşte.

Un alt lucru de notat este că la meniurile de băuturi s-a lucrat foarte mult, iar managerul care se ocupă de aspectul ăsta era foarte mândru mai ales de cocktailuri. În afară de cele tradiţionale, precum Pina Colada, barul din piscină şi cel de alături au liste complet diferite.

Un alt motiv de mândrie ţine de gelaterie, câtă vreme şi-au dat interesul să ofere o experienţă, şi nu doar o cupă de îngheţată în cornet. Gelateria nu era încă deschisă când am vizitat plaja, aşa că nu pot să ofer spoilere.

În altă ordine de idei, dacă mă gândesc că, acum un an şi jumătate, se mustăcea pe seama oportunităţii unui astfel de resort “dincolo de Otopeni” etc., iată că există cerere masivă (în iarnă, la extinderea Galaxy, reprezentanţii companiei spuneau că targeturile fuseseră depăşite cu o lună înainte de a împlini un an) în ciuda distanţei.

Bănuiala mea e că vor mai urma nişte investiţii la Therme. Nu pot să vă zic decât “Distracţie plăcută!”, eu deja îmi fac planuri pentru câteva ieşiri pe-acolo, vara asta, nu-s la fel de norocos ca amicul Vlad, să locuiesc în Corbeanca, la o aruncătură de băţ, să merg săptămânal :D