Şapte stele există doar în Dubai

Deunăzi, Ionuţ Oprea mă întreabă dacă nu pun bannerul marketonline.ro în partea dreaptă. În fond, îi spusesem că, cel puţin teoretic, aş intra în campania Blogvertising. N-am intrat la fix şi nici nu cred că o să intru în campania actuală. Motivul e simplu: după ce am văzut bannerul, mi-a trecut orice urmă de dorinţă de a face reclamă respectivului site.

Ce m-a făcut să mă răzgîndesc? Sloganul absolut stupid şi, în acelaşi timp, mincinos. “Singurul magazin online de 7 stele din România” sună 1. ca dracu’, 2. a minciună sfruntată. Dacă tu îmi spui mie că eşti magazin de şapte stele, mă aştept să ai preţuri pentru buzunarul meu. În condiţiile în care eMag.ro e mai ieftin, atunci îmi pare rău, dar nu pot să fac reclamă la aşa ceva. Ţine de principii pînă la urmă. Ş-apoi, sînt deja mai mult de 50 de bloguri care fac reclamă, pot trăi şi fără mine.

Apropo de preţurile marketonline.ro, hai să comparăm: un Canon 350D, ca al meu, costă la eMag 18 milioane. La marketonline.ro, costă peste 22 de milioane sau chiar 26 de milioane. La ce-mi folosesc mie cele şapte stele din reclamă, dacă eu tot de la eMag.ro o să cumpăr? O să fac reclamă la marketonline.ro după ce îşi schimbă bannerul, altfel nici nu mă interesează. Nu banii fac totul. Prefer să cred într-un produs atunci cînd îi fac reclamă.

6 comentarii

 1. Alex, 7 stele nu inseamna “magazin pt toata lumea”. Unui hotel de 5 stele nu ii ceri sa aiba preturi pentru oricine ci sa ofere calitate.

  Calitate care, insa, se reflecta si in preturi. Nu iau apararea MarketOnline fiindca nu am de ce insa vreau sa sesizez ceea ce mie mi se pare o abordare usor gresita.

  Si oricum, ceea ce au facut ei e o declaratie curajoasa care reprezinta insa si o mare responsabilitate. Daca nu poti livra “de 7 stele” insa o pretinzi, ai o problema! Mare!

 2. Iti vei incalca odata si odata principiile.

 3. Exceptand faptul ca esti lipsit de cuvant, odata ce te implici intr-un proiect si apoi te dai lovit, puteai foarte bine sa iti expliri parerea despre cele sapte stele ale marketonline in articolul despre sapte stele, parte a campaniei, asa cum a facut si Ionut si altii …
  Am citit si profilul tau, dupa ce pui un asemenea post ar fi cazul sa il modifici, nu se mai sustine …

 4. Cum se dau stelele astea la magazine? Pt ca la hoteluri exista niste standarde. Daca maine apare un alt magazin cu sloganul “singurul de 9 stele”, automat va insemna ca este mai bun si decat MarketOnline sau cum il cheama pe asta? Dar daca apare singurul de 133 de stele? Nu poti demonstra ca nu are atatea…

  Apropo de eMag, are preturi bune la unele chestii, rele la altele. Acelasi televizor LG este 2000 pe cel.ro si 2400 pe eMag, de ex. Depinde ce cumperi.

 5. Serviciile de sapte stele sunt o figura de stil. Explicatia pe larg o ai pe noul nostru blogrum: http://www.marketonline.ro/blogrum/2007/09/29/despre-serviciile-de-sapte-stele/