Festivalul satanic Untold să fie interzis!

Rar mi-a fost dat să citesc mai multe aberaţii ca anul ăsta despre Untold. Pe lângă sclifoselile şi miorlăielile tradiţionale, precum alea de acum doi ani, anul ăsta au apărut şi alea cu “festivalu’ satanic“. Păi, nu? Ce atâta destrăbălare?

Să se facă repede o sfeştanie în parcurile Clujului şi-n Cluj Arena, repede până nu devine obligatorie exorcizarea! Dar nu despre prostiile astea e vorba, ci de lipsa efectivă a viziunii: din punct de vedere economic, intră bani în Cluj, în patru zile, cât probabil intră într-o lună.

Preţurile pe noapte au sărit la nişte scoruri imposibile în perioada Untold, adică se fac o groază de bani din chirii, hotelurile sunt pline, cârciumile sunt pline, turistu’ aruncă cu banii mai ceva ca la Mamaia, taxele se varsă la bugetul local etc.

La asta, se adaugă şi fidelizarea clienţilor: ăla care-a venit anul ăsta la Untold o să mai vină şi la anul şi s-ar putea să mai vină şi-n septembrie şi-n aprilie, cu familia, apoi cu toţi prietenii la următoarea ediţie.

Dar nu, clujeanul vrea să se culce odată cu găinile. Or, din punctul ăsta de vedere, Vali are dreptate apropo de oraşele turistice în care localnicii se plâng că-s prea mulţi turişti. Niciunul nu se gândeşte că pierde bani.

Prin urmare, şi Clujul ar merita acelaşi tratament: să nu se mai ţină nici un festival în oraş, pentru vreo cinci ani (nici măcar TIFF), să fie toate interzise, ba eventual să se dea şi-o hotărâre locală prin care toate cârciumile să se închidă la ora 19.00. Să vedem după aia dacă le mai convine, mai ales când se vor pierde job-uri şi se vor duce de suflet afaceri întregi.

Păi, ce atâta gălăgie pe străzi? La culcare! Stingerea!

(Sursă foto necunoscută – meme de acum un an)

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

3 comentarii

  1. Pentru ca e logic sa asculti muzica de concert toata noaptea pe durata festivalului, nu?

  2. Poți oricând să-ți iei concediu în perioada aia (vara!!!) dacă festivalul te deranjează.

  3. După cum ar fi zis răposatul Khomeini, Micul Satan care e primar în Cluj face festivalul satanic Untold 😀