Scopul scuză mijloacele, versiunea cu Trump şi naziştii din Charlottesville

Mă uit şi mă minunez. Retorica trumpiştilor, în ziua de azi, se pliază perfect pe zicala “Scopul scuză mijloacele.” Cazul recent, din Charlottesville, unde naziştii americani au ieşit pe străzi urlând că vor să împlinească visul lui Trump este scuzat şi parascuzat prin whataboutisme.

Şi e la fel de valabil şi în România, cu PSD-ul. Antena 3 practică genul ăsta de abordare de ani de zile, de când cu “Băsescu e de vină” pentru orice. Diferenţa e că, la noi, n-au ieşit în stradă legionarii.

Ce e cu adevărat şocant e că trumpiştii (inclusiv cei români) ştiu că naziştii sunt naşpa, dar cu toate astea, se fac că plouă. Ocolesc subiectul cum ştiu ei mai bine şi, indiferent câte argumente raţionale ai fi în stare să le livrezi, ţi-o vor întoarce întotdeauna pe aia cu “eşti un leftist progresist marxist, du-te dracului!

Le zici, “Băi, nici anul trecut, Trump nu s-a dezis de KKK, nici anul ăsta n-a fost în stare să se dezică de naziştii din Virginia, nu e OK, până şi ceilalţi nefrecventabili din campania de anul trecut, Ted Cruz şi Marco Rubio, s-au delimitat de ei“.

N-ai cu cine. “Asta nu se întâmpla dacă nu era Obama preşedinte timp de opt ani.Ah, wait, what? Ce legătură are Obama cu faptul că Trump nu e în stare să se delimiteze de ăia?

Practic, ce pricep eu din genul ăsta de argumentaţie este că trumpiştii au capacitatea de a trece cu vederea nişte crime câtă vreme servesc scopului. Pentru că scopul scuză mijloacele. “Hai, lasă-mă cu naziştii şi cu morţii din Charlottesville, uite ce pericol mare e politically correctness-ul.

Şi vezi asta constant, la orice postare pe Facebook, indiferent că e în română sau în engleză. Nu ştiu cum a fost posibilă o astfel de spălare pe creier.

Ce e cu adevărat fascinant este că, deşi sunt dispuşi să treacă cu vederea crimele acelor indivizi, două comentarii mai târziu, se bat în piept cu cărămida valorilor creştine.

Pentru că, nu-i aşa?, creştinismul e tolerant cu orice tip de crimă câtă vreme e atins scopul şi să ridice piatra împotriva soldaţilor Domnului doar cei fără de păcat, altfel să taceţi dracului din gură, leftişti nenorociţi!

Nu pot să-mi explic atitudinea asta decât printr-o doză serioasă de ipocrizie combinată cu ceva spălături pe creier.

Ah, şi ce nu pricep, totuşi, e de unde atâta patimă pentru Trump când tu locuieşti în România şi nu există pic de corectitudine politică ce ar putea să te afecteze; dimpotrivă.

Heil Trump!

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.