Scurte – 25 iulie 2013

road

2 comentarii

  1. Primul articol e interesant (desi contine multe erori), dar nici macar nu adreseaza intrebarea ta. Pentru ca diferenta este imensa. (si speram ca tu – ca fotograf – sa o identifici din prima).

    Este un lucru sa vrei sa faci 1 poza (pt care ai o motivatie clara – de obicei artistica, informare sua turistica) si e cu totul altceva sa iei 100 000 de poze pe minut si sa inregistrezi *tot* ce se petrece intr-un anumit loc (fara un scop clar – sau cu scop care poate sa fie schimbat ulterior).

    Poti sa faci comparatie intre CCTV cu o posibila utilizare continua de Google Glasses sau Life-logging, dar o comparatie cu fotografia clasica este … hmm… puerila!?

    • @Bogdan: comparaţia era strict dpdv. privacy. Ideea de fond este că ne-am obişnuit atît de mult să fim filmaţi de pe stîlpi, încît ignorăm camerele. Ştiu că e o comparaţie trasă de păr, dar e din categoria “excepţia care confirmă regula.” Ieşi cu un aparat foto în România, oriunde, pentru un scop artistic, de informare sau turistic, şi ai să vezi ce urît se uită lumea la tine. E valabil peste tot.