Scurte – 29 iulie 2013

rub-kandy

2 comentarii

  1. “Nu ştiu cît de obiectiv este, totuşi” Funny :D Sa tinem cont ca blogul tau este subiectiv!

  2. e foarte complicat sa faci un astfel de top. mi se pare imposibil de comparat astfel de carti chiar daca genul pare asemanator. de pilda de acolo am citit 1984 de Orwell si ‘A brave new world’ de Huxley dar intr-o versiune redusa si simplificata pentru a invata engleza.
    1984 spune de dictatura ce se impune prin frica si prin teroare, dar merge mai departe prin sters memoria si astfel suportul constiintei. descrie destul de bine cum a fost comunismul in romania, bazat pe propaganda nesimtit de mincinoasa care te crede imbecil. si daca nu esti imbecil te transforma intr-unul. e o carte crunta, as numi-o un horror psihic. Oficial i se zice distopie.
    ‘a brave new world’ prezinta propaganda consumatorist-corporatista’, o lume in care sclavii nu sunt tratati la gramada in teroare ci stau pe ierarhia de putere de consum. de la incubare (sunt nascuti in vitro: ca numar cati are nevoie statul si ca inteligenta cat permite statul) pana la moarte (cand stabileste guvernu ca trebuiesc ‘pensionati’) ocupa aceeasi pozitie sociala si aceleasi venituri si aceleasi distractii rezumate in principal la un fel de petreceri cu etnobotanice. folosite atunci cand au framantari interioare sau cand sunt veseli pentru a fi alienati.
    Tot horror, dar cu (inter)fata umana.
    Acum ziceti si voi: cum pui in top aceste doua carti alaturi de ‘Alice in tara minunilor’, ‘Hobbit’ + ‘Lords of the rings’, ‘Dune’ de Helbes, Asimov si Arthur Clarke si ? eu as spune ca toate aceste carti sunt excelente doar ca nu poate fi una mai buna decat cealalta (nota: nu am citit toate cartile din acest ‘top’)