Scurte – 5 iulie 2013

baculPentru că, oricum, toată lumea face spam cu “rezultate bacalaureat 2013” şi “rezolvări subiecte bac 2013,” poza zilei e cea din dreapta.

6 comentarii

 1. Latina se trage din traca, dar poetul Ovidiu nu intelegea o boaba din ce vorbeau tracii. Ba chiar se plangea ca este o limba dificila si ca nu va reusi niciodata sa o invete.
  Makes sense.

 2. Alex, spune-mi si ca ai inteles ce scrie in linkul postat si nu doar te-ai repezit sa scrii repede ca open sucks. Observ ca deocamdata nu spun si cum se poate instala aplicatia, dar cel mai probabil e prin instalarea de aplicatii 3rd party, ceea ce stii ca in mod implicit sunt dezactivate nu? Da, e o vulnerabilitate si trebuie tratata cat mai serios, dar hai sa nu generalizam fara rost.

  • @Claudiu: 3rd party sau aplicaţii ale producătorilor de telefoane. Scrie clar acolo :)

  • “a vulnerability in Android’s security model that allows a hacker to modify APK code without breaking an application’s cryptographic signature, to turn any legitimate application into a malicious Trojan, completely unnoticed by the app store, the phone, or the end user”
   În altă ordine de idei, n-am o problemă cu “open,” Firefox aşa s-a născut. Am o problemă cu “Android e cel mai deschis, cel mai tare, cel mai şmecher” şi cu trîmbiţarea constantă a frazei dintre ghilimele. Realitatea contrazice chestia asta. Adică, pe româneşte, sînt şi eu un pui de hater.

 3. Prin 3rd party ma refeream la modul de instalare, adica nu din play store. Chiar si daca sunt mascati drept aplicatii ale producatorului, tot trebuie instalati cumva acei troieni.
  Legat de hater, mi se pare ca ai mai mult o problema cu fanboys, care cred ca sunt de fiecare parte. Eu sunt bucuros ca exista competitie si am de unde alege si sunt constient ca fiecare alegere vine cu avantaje si dezavantaje dar realist vorbind nu mi se pare ca securitatea e un dezavantaj asa de mare pentru android precum vor unele companii de securitate sa il promoveze.

 4. Deci vezi, de asta ne comportam ca tiganii de cativa ani incoace. Tot cu India avem si noi legaturi, asa ca….