Scurte: Zoo Bucureşti se închide, Green Hours rămîne tot acolo, averile ilicite (cică) vor fi confiscate

Dacă nu era să fac un drum la dentist mai devreme (ş-apoi de la Cişmigiu şi pînă în Pantelimon e drum lung, ceea ce înseamnă plecat cu o oră jumate înainte dacă vrei să ajungi la timp şi să nu rămîi blocat în trafic), aş fi publicat un text mai lung apropo de Sorin Ovidiu Vîntu şi Valeriu Lazarov, care vor lansa o televiziune generalistă în toamna lui 2009 (cel puţin aşa zice Cătălin Tolontan) cu o investiţie iniţială de 80 de milioane de euro.

Cum n-am avut timp să îl scriu (iar acum nu mai am chef), iacătă două ştiri scurte din EVZ şi una de la Hotnews.ro:

 1. Se închid 18 grădini zoologice şi nu scapă nici cea din Bucureşti – că deh!, la ce ne trebuie? Ş-apoi mîncarea pentru animale costă, nu-i aşa?
 2. Grupul pentru Dialog Social îşi poate păstra sediul – care va să zică, gata!, Green Hours a scăpat cu viaţă, nu-l mai mută nimeni nicăieri. Rămîne de văzut pentru cît timp. Nu de alta, da’ la cît de nehotărîţi sînt parlamentarii români…
 3. Averile ilicite vor fi confiscate – adică, mai pe româneşte, s-a trezit badea Gheorghe din Parlament, care a dormit aproape patru ani în fotoliu, să clocească modificarea legii controlului şi declarării averii demnitarilor, magistraţilor şi altor persoane cu funcţii de conducere şi funcţionari publici, astfel încît demnitarilor, magistraţilor şi altora din aceeaşi categorie să li se confişte averile făcute ilegal. Pe cît punem pariu că se modifică legea, da’ nu se confiscă nimic?

Cam atît. Că deh!

5 comentarii

 1. Nu serios, la ce ne trebuie gradinile zoologice? Nu sunt militant dar ideea in sine mi se pare stupida, alta metoda mai buna de divertisment nu gasim decat sa ne uitam la niste animale inchise in niste conditii mizere – le-am vazut-o pe cele din Bucuresti si Braila dar banuiesc ca toate sunt la fel.

 2. foarte bine ca se-nchid gradinile zoo, ca era cazul de mult! mai ales aia din bucuresti, ca eram in stare sa dau acatiste numai s-o vad somera pe vita aia de directoare!

  televiziune generalista, zici? a, ok. andreea banica, manele, filme cu van damne si tocshouri despre politicieni. inca un buton de sarit pe telecomanda.

 3. Am fost anul trecut la Zoo, in Bucuresti.
  Biletul era 15 000 lei vechi.
  Normal ca se indrepta spre faliment.
  Dincolo de ideea asta de “divertisment” nu tocmai ecologic, ma intreb: ce se va intampla cu terenurile acelea ?
  Nu cumva falimentul a fost indus ?

 4. @vali: si copii unde vor mai vedea un animal salbatic? in cartea de zoologie? nu zic, intr-adevar cinditiile sunt praf, dar se puteau gasi niste sponsori, niste bani de la buget, de la primarie. sau o fi si vreun interes imobiliar la mijloc?
  @mArius: nu cred ca gradina zoo trebuie sa fie profitabila. ar putea chiar fi subventionata de stat. e vorba de o chestiune educationala pana la urma. dar intr-adevar, 15.000 e ridicol.

 5. in sfarsit se inchide mizeria aia. problema mai mare este… ce fac cu animalele ? oricum, mai rau ca acolo nu se poate.