Poate că selecția naturală nu e, totuși, o idee așa de rea

Nu că n-am fi știut cu toții că oamenii sunt inconștienți, dar nu poți să nu devii cinic când vezi cum lumea e complet dobitoacă. Fiți atenți la asta:

Sincer, nu știu cine e mai retardat: reporterița aia care spune că “e un gest extraordinar de frumos” sau ăia care s-au apucat, ca tâmpiții, să se plimbe prin oraș, cel mai probabil nerespectând distanța sigură dintre persoane, bașca oprindu-se… la spitalele unde chiar există cazuri!

Băi, acu’ vreo 15 ani, obișnuiam să fiu foarte cinic. Mai ales după doi ani de scris pe Sănătate, de bătut zilnic spitalele, de stat de vorbă cu medici și asistente șamd., din fiecare secție, de la TBC la Infecțioase la Dermato-Venerice, la Cardiologie etc.

În ăia doi ani, devenisem aproape la fel de imun ca medicii de la urgențe la orice formă de empatie. Între timp, s-a întâmplat viața și m-am schimbat, nu mai am sângele rece de pe vremuri.

Bă, da’ când îi vezi p-ăștia, nu poți, bă, nene, să nu devii din nou cinic. Nivelul de prostie e incredibil și nu poți să nu te gândești că, poate, selecția naturală nu e tocmai un lucru rău. Se mai eliberează niște apartamente, scade traficul, societatea va fi mai sănătoasă…

Băi, efectiv, nu poți să fii atât de cretin. Mai ales dacă pe legitimația ta de serviciu scrie “presă”. Băi, uitați-vă la ea, o cheamă Andreea Gîta. Aplaudă cu entuziasm un gest stupid, îl promovează live, pe un post de știri cu o audiență semnificativă.

Unde e poliția s-o bage un pic în carantină pentru infracțiunea de prostie crasă?

1 comentariu

  1. nu cred ca face de capul ei; si chiar de ar fi libera de capul ei tot s-ar putea bloca de catre redactorul sef aberatii de astea. dar eu presupun ca i s-a dat ordin: vrei salariu? citesti dupa dictare si nu pui intrebari. iar dictarea e scrisa de omul de ‘suflet’ al firmei. care scrie asa cum vrea patronul.