Şi totuşi, medicii nu cred în introducerea coplăţii în 2012

Ziceam, recent, că-n ultima vreme am dat cam des prin spitale. Eh, ieri după-amiază, întreb doctorul care-i treaba cu coplata, să mă lămuresc: eu unde plătesc, iar banii cine-i încasează? Teoretic, ca să nu existe discuţii, banii îi încasează spitalul/policlinica sau medicul cu cabinet individual. În cazul policlinicilor, ar trebui să se înfiinţeze o casierie şi să te duci la medic cu chitanţa-n dinţi. În fine. Ce-mi zice doctoru’? “Se vorbeşte despre coplată din 2004, toate guvernele au bătut cîmpii despre asta, niciunul n-a făcut nimic. Şi 2012 e an electoral, să fim serioşi. Eu nu mi-aş face prea multe griji“. Cam ăsta ar fi rezumatul noii legi a sănătăţii.

6 comentarii

  1. la amploarea discutiilor de acum cu coplata nu s-a ajuns niciodata. poate intre medici se vorbea, dar la popor coplata era oricum facuta in buzunarul halatului.
    si mi se pare stupid sa spui ca e an electoral si de aia vor astia sa oblige cetateanul sa mai dea niste bani cand se duce la dom’doctor. ar fi fost bine ca majoritatea sa inteleaga si sa aprecieze aceasta masura, dar nu este cazul, trendul este de refuz. si atunci unde castiga capital electoral astia de la putere?

  2. se vorbeste din 2002.

  3. stiu sigur ca e asa, pentru ca la vremea respectiva discutam despre asta cu bartos.