Site-ul ICCJ, hăc(k)uit.

Site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Jutiţie (ICCJ), scj.ro, a fost hăc(k)uit. Meritele şi le arogă Collaps3 Crew, un grup din Brazilia. Probabil că pînă şi străinii s-au prins cum stă treaba cu justiţia română şi s-au decis să ne facă un pustiu de bine.

E drept, ce se vede pe prima pagină (încă picată) e doar un deface. Probabil că oamenii n-au făcut nimic altceva. Pe vremea cînd mă jucam şi eu de-a flood-ul şi psyBNC-urile, adică acu’ vreo şapte ani, scanam după root-uri doar ca să am un server de pus un BNC. Nu ştiu ce fac ăştia, da’ nu cred că au avut ceva de furat.

NewsIn zice că justiţiabilii nu mai pot consulta listele cu şedinţe etc. E sîmbătă, ce şedinţe se ţin sîmbătă? Cît despre “avarii” la baza de date, m-aş cam îndoi. Dar pentru cătot veni vorba de NewsIn, uite o informaţie folositoare:

Potrivit reprezentanţilor Biroului de presă al Înaltei Curţi, site-ul instanţei ar mai fi fost spart odată la sfârşitul lui 2007. Aceştia nu au făcut însă precizări cu privire la incidentul de la sfârşitul acestei săptămâni.

Ce înţelegem noi de aici? Că şi site-ul (mai degrabă serverul, aş adăuga) a fost făcut după chipul şi asemănarea sistemului. Dacă unul e prost, de ce n-ar fi şi celălalt?

Screenshot-ul complet la Piticu’. El e şi sursa informaţiei.

1 comentariu

  1. O leapsa la mine pe blog… :)