Mi-am schimbat părerea despre nişte produse Samsung

Eu sunt unul dintre nefericiţii ăia care-au avut doar probleme cu produsele Samsung. Am avut un frigider side-by-side care m-a lăsat de vreo cinci ori în jumătate de an, până l-am înlocuit cu un Daewoo.

Am încercat să testez un S6 Edge şi a luat un malware de pe un site banal şi m-a inundat cu ferestre în Chrome, până n-am mai putut şi l-am resetat, băgat înapoi în cutie şi trimis înapoi. Plus alte experienţe mărunte.

De la o vreme, mă tot gândesc serios la ideea de a-mi lua un televizor. În principal, pentru Netflix, ceva în raza a 100-110 cm diagonală.

De vreo trei ani încoace, mă uit cu jind la nişte Sony Bravia, deşi prima mea opţiune ar fi rămas LG. În acelaşi timp, de vreo câteva săptămâni, de când tot prospectez specificaţii, mi-am dat seama că m-aş orienta către un 4K în ideea că l-aş putea folosi şi pe post de monitor secundar pentru una-alta.

Am mai căscat gura prin Altex şi Flanco, ba pe la un brand, ba pe la altul, dar e aproape imposibil să-ţi dai seama în showroom ce s-ar potrivi cel mai bine. Cireaşa de pe tort, mi s-a recomandat să caut ceva cu HDR+.

În plus, deşi am fost întotdeauna mulţumit cu LG, am realizat că webOS e foarte lent, aşa că alegerea ar fi migrat spre Sony sau Samsung. Iar printr-un meniu de Sony n-am putut să-mi bag nasul.

Săptămâna trecută, am văzut însă cum se comportă un Samsung. Colegul Dan şi-a luat modelul ăsta, cu diagonală de 100 (văd că e la reducere, 2.000 lei în loc de 3.600; ăla de 108 e redus de la 3.700 la 2.500) şi m-a pus serios pe gânduri.

Deşi telecomanda mi se pare stupidă, Androidul Tizenul pe care rulează televizorul e foarte rapid, de la schimbat între cablu şi Netflix sau YouTube şi până la detalii minore precum programul TV care (spre deosebire de LG – nu ştiu dacă şi în cazul Smart TV-urilor) îţi lasă postul să meargă în continuare într-un colţ, cu sunet, până te hotărăşti dacă dai pe altul sau nu.

Or, treaba asta m-a dat un pic peste cap, pentru că eu am considerat întotdeauna că tehnologia de pe TV-uri e o chestie banală, că n-ai nevoie de mai mult de un ecran – care să se vadă cât mai bine, pe cât posibil -, iar idei creţe precum 3D şi ecrane curbate sunt inutile (încă mai cred asta).

Ziceam că mi-am schimbat părerea mai ales în ideea că ecranul se comportă foarte bine inclusiv atunci când bate lumina în el – spre deosebire de monitoarele de azi pentru care producătorii n-au putut inventa decât coating-ul ăla glossy care te scoate din sărite.

În altă ordine de idei, “baletez” acum între Samsung, Sony şi întrebarea firească: băi, chiar am nevoie de televizor?, că până acum n-am murit fără unul în casă.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

8 comentarii

 1. Samsung nu rulează cu Android. Android TV găsești pe Sony, pe Philips și pe altele. Samsung are Tizen.
  Eu dețin un Sony Bravia 4K și l-am luat după multe comparații cu altele. Bate la imagine orice Samsung/LG/etc…

 2. @Meekuu: am corectat acum, ai dreptate, n-am fost eu atent. Ştiu că mă uitasem pe specificaţiile unui Sony versus ceva, de aia trăiam cu impresia că e Samsung.

 3. “Androidul” ala e de fapt Tizen…

 4. @Meekuu: lasă şi tu un link, ceva :)

 5. asteapta un LG OLED 4K la 3000 lei in toamna si o sa ai imagine mai buna ca-n realitate. OLED/QLED e viitorul :)

 6. De cativa ani am fost si eu in aceeasi dilema: daca am nevoie de TV si de care sa-mi iau. Dupa multe cautari si teste am cumparat in prima faza un proiector :))

  Acum o saptamana mi-am luat si un Sony Bravia 4K (55XD7005) de 55″. Sunt foarte multumit de alegerea facuta.

  Ce am invatat dupa indelungi cautari:

  LG webOS e printre cele mai rapide sisteme de operare, se misca destul de bine, dar panel-urile LG sunt de calitate destul de slaba si ai sanse mari sa te tina cat garantia.

  Samsung se misca si el foarte bine, Tizen arata foarte bine, dar sunt mai putine aplicatii decat pe Android si parca as prefera ceva folosit de mai multi profucatori si updatat de Google.

  Philips are tot Android, dar l-au facut praf. Se misca ingrozitor de incet, are lag, “crapa”, se restarteaza TV-ul. Mai bine un TV banal decat Sony. Daca Android-ul mergea ok pe el, cred ca alegeam un Philips pentru ambilight.

  Panasonic are Firefox OS, un sistem de operare la care Mozilla tocmai a renuntat, deci n-o sa mai vina update-uri. Cel mai probabil o sa treaca si ei pe Android.

 7. Dumb tv + chromecast.

 8. @mmc: da, dar dumb tv nu e 4k :)