Soluţia pentru traficul de pe DN1 / Valea Prahovei

highwayLogica spune că soluţia este să termine, dracului, autostrada A3. Sau să mai terminăm nişte autostrăzi, pe unde-or fi ele. Dar după ce-am citit un text de-ale lui Doru Buşcu şi am reţinut următorul paragraf…

De douăzeci de ani, șoferii se împotmolesc în aceleași cozi de la Comarnic și Bușteni. De douăzeci de ani, fără întrerupere, intrăm cu toții, resemnați, în acele capcane întinse, cu orele, la trecerile de pietoni care unesc două buticuri cu alte două. Uneori coada întinsă pe kilometri înaintează așa de încet, încît poți coborî din vehicul, poți lua prînzul la o terasă, ba chiar te poți caza o noapte la hotel.

…am ajuns la concluzia că soluţia e alta. Pentru că nu există nici o raţiune în a ne plînge constant, în a redescoperi apa caldă şi – ca om de media, care ar fi trebuit să ştie *de douăzeci de ani, fără întrerupere* că traficul pe DN1 e praf etc. -, cred că ştiu ce trebuie făcut.

Găsesc de cuviinţă, aşadar, ca un weekend să circule maşinile cu numere cu soţ, iar un weekend să circule cele cu numere fără soţ, alternativ. Aşa, numărul maşinilor se va reduce dramatic şi, deci, Doru Buşcu va putea, în sfîrşit, să circule rapid pe Valea Prahovei. Evident, în weekendurile care se potrivesc cu numărul său de înmatriculare.

(foto: Hengki Koentjoro)

5 comentarii

 1. Ca pe vremea lui Cească, e o idee.
  Și ce-i drept, din experiența personală, în afara faptului că maică-mea a avut mici probleme să găsească o mașină ca să ajungă la spital să mă nască, soluția asta a funcționat excelent :)

 2. Cat de greu o fi sa faca niste pasaje supraterane in loc de treceri de pietoni si cu 2 lifturi pentru cine nu poate sa urce scarile. Asta pana in 2150 cand o sa avem “autostrada”.

 3. pe linga terminarea acelei autostrazi, alte pasi ar fi de facut sensuri giratorii acolo unde semafoarele mai mult incurca, de facut pasaje pietonale subterane acolo unde se gâtuie circulatia, de facut macar partial niste rute ocolitoare gen centura sau tunel.

  da, apropo, ce inseamna numar cu soț ? de exemplu: B-01-SEN, B-01-DEP, B-01-GUV cum sunt !? :D
  or fi cu amanta…
  cu soț ar fi numerele din gama: COC, BAT, F(ie)RB, C(a)LC
  cele din gama fara sot nu le mai scriu, ca-mi stergi mesajul :D
  ———————–

  eu iau ca ironie ideea, dar ptr cei care o iau in serios le atrag atentia ca a avea 2 masini nu e un capat de tara pentru multi dintre turistii de weekend (sau un weekend merg cu a mea, un weekend cu a lu’ tata). deci nu rezolva nimic.

 4. Sau renuntarea la clasicele Sinaia-Busteni-Azuga. Mai sunt si alte locuri la fel de frumoase, totul se reduce la putina imaginatie, lectura si o banala harta. Ca sa nu mai dai bani si pe aia poti incerca wikimapia. :)