Sorina Pintea și mâncarea mucegăită din spitale

Am văzut poza asta pe facebook, ieri (sursa), și am rânjit un pic. Pe de o parte, cred că e dreptul oricărui român să se simtă răzbunat: iată, doamna doctor pesedist fost ministru al Sănătății și-a luat o scatoalcă de la realitate.

Pe de altă parte, e cum a mai zis și Vali de enșpe ori: până nu li se întâmplă lor, politicienilor, nu se va schimba nimic.

Doar că… în sistemul de sănătate, lucrurile stau altfel. Politicienii nu se duc la stat, ci la privat, nu se operează în România, ci afară. Nimeni din PSD nu va învăța nimic din experiența asta, că ei nu vor primi mâncare mucegăită în spital din cauză că nu vor ajunge niciodată acolo. Iar dacă ajung, sunt tratați ca niște VIP-uri. Iar Pintea, Pintea e doar un pion în PSD, nu e în conducere și nu e prietenă cu nimeni care contează, deci nimănui din partid nu-i pasă.

Și mai e ceva: nici penelistul Costache nu pare prea afectat că fosta ministră a Sănătății ar fi primit niște antibiotic în formă brută la felul doi, că nici el n-o să ajungă în situația asta. El operează la privat.

Și nici n-ați vâzut mare tamtam pe tema asta, că nimeni din presă nu e interesat să dea apă la moară PSD-ului, care va arunca vina pe PNL, că sunt la putere, deși ei au condus tot în ultimii șapte ani și ei sunt principalii responsabili că și-au hrănit colega cu mucegai.

2 comentarii

  1. Poate ar trebui să îi citești CVul. E economist, nu doctor.

  2. cred ca vali a visat frumos. inainte de 89 era cantina partidului, adica magazinul alimentar pentru cei de sus. am fost in Dacia Pitesti in 2007 si am mancat in cantina stabilor. muncitorii normali se bucurau la pret sponsorizat. am lucrat pe la diverse fime in Germania si am mancat la ‘impinge tava’ alaturi de sefii de departamente, ba chiar si de mai-marele director japonez.
    daca poporul roman e schindat pe clase sociale si cand vine vorba pe unde mananca nu cred ca marii smecheri o sa-si puna problema sa imbunatateasca sistemul prostimii. daca erai cat de cat atent la scandalul cu dezinfectantii hexifarma acolo era un ginere de mare smecher care avea contracte la voia lui. ah, numele socrului din prima casatorie nu s-a spus niciodata. s-a soptit ca a diluat apa cu apa pana si pentru spitalul sri. sri, unde a lucrat tata socru si probabil a adus ginerelui ideea de afacere. asa am aflat ca sri are spital special dedicat, asa cum inainte erau spitalele medicale (care cred ca au ramas). alta intrebare: credeti ca lui Ghita ‘IT-stul’ i-a trecut prin cap sa faca un program pentru firme private? sa concureze in ‘mediul privat’? ca orice milionar self-made, ca un ‘adevarat intreprinzator de succes’ ‘cu respect de sine’ sa-si ‘diversifice afacerea’.
    parerea mea e cam asa: cercurile inchise vor ramane inchise. e o parere a la Forrest Gump, dar nu are cum sa fie altfel. ca o logica cinica de scenariu Game of Trones, pur si simplu vor considera ca e mai ieftin sa-si mentina un cerc de lux restrans decat sa investeasca masiv intr-un cerc masiv cu poporul. asa functioneaza si rusia si tarile latino-americane si nu se prea aud probleme pe acolo. pacat.