VIDEO: Cel mai tare loc de muncă din… Univers

Am mai scris că cei de la NASA mi se par geniali. Ei, bine, după ce vedeţi clipul următor, o să credeţi acelaşi lucru: că cel mai tare job din… Univers e la NASA. Eventual, pe Staţia Spaţială Internaţională, unde comandorul Chris Hadfield a înregistrat un… cover după Space Oddity, poate cea mai celebră piesă a lui David Bowie, lansată în 1969. Şi i-a filmat şi-un clip. Pe ISS. Acum, zău, dacă oamenii ăia nu se distrează la muncă, atunci chiar că nu se mai distrează nimeni.

Repet ideea de data trecută: foarte mişto transparenţa de care dau dovadă cei de la NASA şi, mai ales, foarte mişto că oamenii angajaţi acolo pot face lucrurile astea. NASA este, poate, cel mai bun exemplu de comunicare a unei instituţii, pînă la urmă, birocratice, de stat. Mai face cineva aşa ceva? M-aş îndoi.

8 comentarii

 1. Acum patru luni a facut un duplex din ISS cu Barenaked Ladies la radio-ul canadian :) .

 2. Ca asta e un om extraordinar e una. Ca aia ar fi cea mai tare slujba din univers e altceva. Crezi ca distractiv sa stai un an de zile in cativa zeci de metri patrati si gravitatie 0? Ca sa nu mai vorbesc de restul de incoveniente. Iti garantez ca nu e deloc distractiv.

 3. Au oamenii pe cineva foarte destept la PR :) Oricum, se pare ca si in spatiu e timp de relaxare.

 4. E posibil ca in perioada urmatoare sa vedem multe dezvaluiri din domeniile in care activeaza agentia. Vom vedea apoi cat de transparenta a fost N.A.S.A..
  Ce spui tu aici nu e transparenta, e P.R.

 5. Un mic detaliu, Hadfield nu lucreaza la NASA, ci la Agentia Spatiala Canadiana ;) http://www.asc-csa.gc.ca/eng/Default.asp

 6. Nu, programul asta educational a fost facut de canadieni. Nu mai am link-ul original, insa de data asta geniul a venit din jumatatea superioara a continentului :)

 7. dap. hadfield e un gagiu și jumătate. era deja, dar ce să zic, după faza cu space oddity m-a cîștigat cu toate bagajele.
  cred totuși că cele mai tari joburi din univers vor fi alea de pe marte pentru care se fac preselecții acum. :D