Cât spam e suficient pentru Altex și Media Galaxy?

Tre’ să fie mare disperarea pe la Altex / Media Galaxy la cum o țin cu spam-ul în ultima vreme. De cu vreo săptămână-două înainte de Black Friday, au început campania de distrus nervii, cel puțin în ce mă privește.

Eu n-am cumpărat niciodată de la ei de pe site, așa că bănuiesc că au făcut o consolidare a bazelor de e-mail-uri. A mea, mai mult ca sigur, a ajuns în lista lor din baza de date a platformei de afiliere. Și de-atunci, m-au tâmpit cu mail-urile.

Încă de dinainte de Crăciun, tot dau “unsubscribe” la mail-urile lor. De bine ce-am dat ieri unsubscribe – și am bifat-o și pe aia cu “acest mail este spam“; da, ieri, de 1 ianuarie – la un mail de la Media Galaxy, azi am primit altul.

Și n-aș fi zis că-i spam dacă mă lăsau în pace și funcționa acel link. Dar nu, nu funcționează, iar ce fac Altex / Media Galaxy se numește spam.

Eu înțeleg că mail-ul rămâne unul dintre mediile de promovare cu cele mai mari rate de conversie, dar opriți-vă, fraților! Pricep și că, pe online, vă îngroapă eMag, dar gata, hop!, deja e prea mult. Chiar nu mai există nici un om de marketing online întreg la minte prin compania aia?

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

8 comentarii

 1. nu. de aia fac angajări de prin vară. :)

 2. Pentru spam din asta recomand unroll.me, foarte bun pentru gestionat mail-urile care vin in mod constant.

 3. Mailul ca mail, dar eu daca il prind pe ala de la radio cu vocea lui il omor. Promo dupa promo, la toate posturile de radio cu vocea aia pitigaiata.

 4. Lucrez în IT și suntem contractori pentru o companie de email delivery (printre cele mai mari) din US. Nu știu cum e aici, dar acolo legislația vis a vis de unsubscribe e destul de aspră cu amenzi foarte mari. Când implementăm un feature nou, testăm drăcia aia în toate felurile posibile, că altfel riscă compania amenzile alea mari :)

 5. De ce nu ii pui in lista de spam a serverului de mail? Eu pe toti astia ii blochez direct din filtrul de spam si am liniste pe urma.

 6. @Radu:
  “Nu știu cum e aici”? Te referi la legislație sau aplicarea ei? :))

 7. @Aurel, știu că aplicarea legii e deficitară :D
  Mă refeream, totuși, că nu știu legislația fix vis a vis de acest aspect.

 8. @Radu:
  Pai, este gri totul, insa fiind in UE, nu tine doar de legile Romanistanului. Doar ca pe aici sunt mult prea multe probleme, încât cuiva, salariat pe 200ei, sa ii pese de niște “Spam la găleata”. Poti clona liniștit site-uri, face concurenta neloiala, fura drepturi de autor, etc. Pana vine cineva să-ți bată la usa, te poti pensiona.
  Iar aceste exemple le poti vedea la Tv, in “presa” românească, etc.
  Noroc ca ne mai trage UE se urechiușe ;)