Specialiștii de pe internet: sigur ai cancer!

Mă uitam prin comentariile de la articolul ăsta scris de Vali, e plin de specialiști în subsolul textului, unul mai specialist ca altul. Nu ți se încălzește mașina? Sigur e de la o bujie. Ba nu, e de la o siguranță. Ba nu, e de la motorină, pune d-aia mai scumpă, săracule.

Concluzia: Vali, mașina ta are cancer și o să moară.

Serios. E un comentariu pe-acolo, vine unu’ și spune: de când o am de nouă, m-au lăsat aia, aia, cealaltă etc. Dacă te iei după comentariile din subsolul articolelor auto sau de pe forumuri, nu-ți mai cumperi niciodată mașină, că toate-s proaste.

Toată lumea a pățit ceva nasol cu un model de mașină, toată lumea are un prieten sau un vecin care are fix modelul tău de mașină sau ăla pe care vrei să ți-l cumperi și a pățit ceva nasol și sigur și tu o să pățești la fel.

Și n-am putut să nu corelez asta cu discuțiile similare despre sănătate. Băi, nene, unul nu s-ar duce la doctor, dar toți se informează de pe internet. Nu mai găsesc screenshot-ul acum, dar e o întâmplare fix ca-n asta povestită de cineva pe blogul lui Cetin.

O tanti se duce cu copilul la doctor, după care se duce și la alt doctor, că n-are încredere în primul, îi testează cunoștințele medicale și unui al treilea, toți îi spun același lucru și-i dau același tratament, dar ea tot nu e sigură și întreabă pe net dacă să aibă încredere sau nu în doctori.

Hai să vă zic un secret: de fiecare dată când cauți niște simptome pe internet, ca să te autodiagnostichezi, sigur ai cancer. Îți zic eu sigur că ăsta e diagnosticul. Oricum ai da-o, sigur ajungi la o pagină unde scrie că cel puțin două simptome pe care le ai sunt specifice unui tip de cancer.

Sigur e un inteligent, pe un forum, care-ți spune că știe el pe cineva care a avut fix simptomele alea și a făcut cancer. Sigur e un specialist de internet care e mai doctor decât medicul. Dacă ți-e lene să te duci la medic, îți zic eu, sigur ai cancer.

De asta nici un medic nu dă un răspuns clar pe forumuri și te cheamă la consultație. Nu ca să-ți ia banii, ci ca să te diagnosticheze corect. Nici un medic întreg la minte nu dă consultații pe internet.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

1 comentariu

  1. Din ce am citit eu de un an de cand ma lupt cu chestia asta numita cancer, corpul nostru se lupta intr-o viata de 5-6 ori cu formatiuni tumorale formate in corp, deci e ceva normal, mai ales la ce mancam si respiram in vremurile astea.
    Eu am umblat 2 luni pana am aflat ca am cancer, ma plimbau de la un medic la altul si noroc ca erau ganglionii imflamati serios ca altfel cine stie ce imi spuneau. Asa spuneau numai … “Aaaaaa ai ceva, dar nu stiu ce ai” ….. e plin de specialisti, nu mai zic de astia cu tratamentele lor miraculoase, poti sa scrii o carte despre ei :)
    Medicii de la Cluj si cadrele medicale de acolo mi s-au parut dintr-un film sau din alta tara, de nota 10!