Am cea mai tare idee de startup finanţat de stat!

Că tot a anunţat guvernul, ieri, că se scumpesc pensiile, mi-a venit cea mai tare idee de afacere mai ales după ce-am citit ştirea asta cu planurile Ministerului Turismului de a crea o staţiune de schi în Făgăraş şi vreo două porturi turistice la Sulina şi Constanţa.

Fiţi atenţi aici, că e genială: vreau să pornesc o afacere cu o staţiune de schi pe timp de vară. În România, da. Şi ştiu şi de unde o să atrag finanţarea: de la statul român.

Mai întâi, mă înscriu în programul Startup Nation – aflu eu cui tre’ să dau şpagă 40% din finanţare – şi iau maximum posibil de bani, apoi aştept înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, unde o să conving pe cineva să investească în proiectul meu.

Ideea pleacă de la o nevoie reală: odată cu deschiderea porţilor iadului şi venirea caniculei peste Bucureşti, mi s-a făcut dor de dat cu snowboardul, doar că în România n-ai unde şi m-ar fi costat prea mult să merg pe unul dintre gheţarii din Austria şi Franţa. Precum ştiţi, sunt şomer, de unde bani?

Aşa că am făcut un plan de acţiune prin care vreau ca statul să-mi finanţeze proiectul de supraînălţare a Munţilor Baiului cu aproximativ 1.500 metri. De ce Baiului? Pentru că e la doi paşi de Bucureşti şi se ajunge repede, prin urmare o să fie plin de turişti. Model de business deja validat, da?

Specialiştii nu sunt convinşi că o să ningă vara pe-acolo, aşa că planul prevede importarea unui gheţar din Elveţia sau Alaska, în funcţie de preţ. Dacă gheţarul elveţian e mai scump, îl luăm de-acolo. Dacă cel din Alaska e mai ieftin, dar costă mai mult transportul, importăm de la americani.

Serios, cine nu-şi doreşte o pârtie pe care să schieze, vara, la mai puţin de 200 km de Bucureşti? Şi, în plus, dacă Udrea a investit în săli de sport în localităţi cu cinci oameni şi terenuri de fotbal în pantă, de ce Tudose n-ar investi în supraînălţarea unui masiv muntos şi importarea unui gheţar? Că doar nu dă de la el din buzunar. Statul are bani, uite ce de pensii speciale îşi permite!

Dacă dacii au fost în stare să construiască tuneluri pe sub Bucegi care ajung până în Turcia, pe sub Marea Neagră, şi n-aveau tehnologia de azi, noi de ce n-am fi în stare să facem o pârtie de schi pe timp de vară? Unde-i excepţionalismul românesc dacă nu într-un astfel de proiect de ţară? Mai ales că, la anul, sărbătorim Marea Unire.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

3 comentarii

  1. Da, orice țară civilizată are linii de feribot. Spre Istanbul, Odesa, Izmail sau Crimeea, în cazul României.
    În Emirate sunt piste de ski.

  2. http://www.startupcafe.ro/finantari/microindustrializare-fabricute-plan-afaceri-punctaj-eligibile.htm

    fereastra de depuneri proiecte e de 10 zile! perioada de pregatire e tot de 10 zile! uite asa apar ferme de porci in teleorman pentru baietii cinstiti.