Ştiri: De la metrou, la spital

Două dintre ştirile de azi merită atenţie. Prima se referă la metrou:

Din 25 aprilie, metroul va avea program prelungit în weekend. Metrorex a decis ca vinerea şi sâmbăta seară staţiile de metrou să rămână deschise până la ora unu noaptea. Ultimele garnituri vor pleca din staţiile Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2 către capetele de linie ale magistralelor la ora 0.30. Aceste trenuri vor avea legături în staţia Basarab cu garniturile care circulă pe Magistrala 4 şi respectiv în staţia Eroilor cu trenurile care circulă în direcţia Industriilor.

Şi a doua, care merită mult mai multă atenţie, tot de la Realitatea TV:

Un copil de nouă ani a fost operat de apendicită, din cauza neatenţiei echipei medicale, deşi se afla la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti pentru un examen cistoscopic, au declarat surse din cadrul spitalului.
Continuarea pe realitatea.net.

Ei bine, dacă prima e o veste bună, a doua e cît se poate de proastă. De ce? Pentru că uite din cauza unor ameţiţi ajunge lumea să se trateze acasă, cu leacuri băbeşti, după care se miră de ce s-a îmbolnăvit şi mai rău.

Sincer, după doi ani de scris pe Sănătate, n-am nici ultimul strop de încredere în medici. Mi-e groază de ei. Dar asta nu înseamnă că, dacă m-aş îmbolnăvi, nu aş merge la spital.

Şi totuşi, deşi aş avea ce să comentez pe marginea subiectului de mai sus, n-am nici un chef. Oricît am comenta, oricît ne-am everva, oricît ne-am revolta, sistemul o să rămînă neschimbat. Şi totuşi, mă întreb, unde e problema Sănătăţii româneşti? Incompetenţă? Delăsare? Bani puţini? Sau sînt mai multe cumulate?

2 comentarii

  1. Stii ce n-am inteles eu? Cum au fost pedepsiti respectivii, 15% reducere de salariu?? Wtf?! cum nu au fost dati afara? Eu inteleg ca ducem lipsa de cadre medicale dar totusi…

  2. Eu i-as trimite la sapa de lemn. Sunt niste imbecili cei ce fac astfel de gave. Suntem totusi oameni, nu saci de cartofi.