Super, mega, extra Steaua Bucureşti

super-steaua

Nu mă mai uit la televizor de vreo jumătate de an. În consecinţă, n-am văzut nici Steaua – Ajax Amsterdam, returul de aseară. Evident, m-am bucurat că a cîştigat. M-am bucurat cînd am auzit că e 1-0. La 2-0, am o avut o senzaţie pe care n-am mai simţit-o decît în tribuna de pe Camp Nou, acum doi ani. Eram afară, iar blocurile din Iancului aproape că au vibrat în urletele de bucurie ale celor de pe stadion şi a celor din case. Superb.

Ceva mai tîrziu, după ce meciul s-a încheiat, am căutat un rezumat video pe net. Ca o paranteză, golul al doilea a fost superb. Însă nu despre video e vorba, ci despre comentarii. Am văzut o grămadă de titluri şi o grămadă şi mai mare de oameni care trîmbiţau “Super Steaua.” E drept, Steaua s-a dus la fund, în ultimii ani, la modul grosolan. Incompatibilitatea antrenorilor cu caracterul infect – în materie de management al unei echipe de fotbal, cel puţin – al lui Becali şi-a spus cuvîntul. Dar nu înţeleg de ce “super Steaua.” Va fi “super” dacă va ajunge măcar în semifinală.

Dacă asta e “super Steaua,” atunci ce-a fost Steaua din 1986, echipa care a cîştigat Cupa Campionilor? Death Star?

(foto: Hotnews.ro)

6 comentarii

 1. Pentru că la valoarea fotbalului românesc de acum, adică aproape 0, o calificare în optimi deja e o chestie “super”.

  Iar ca side-note, ca tot de-abia am scris despre asta… ieri am luat o medalie de argint la FOTE la biatlon. A sărbătorit careva?
  La știrile sportive de la ProTV de ieri nici măcar fugitiv nu au zis.

 2. A cam eliminat campioana Olandei (țara aia a cărei Națională o bate pe a noastră pe oriunde o prinde), cred că asta o face super. :D

 3. Acum chiar că nu ne mai lasă Olanda să intrăm în Schengen :)

 4. Super Steaua pentru ambitie, munca si tenacitate!
  Daca ai vazut doar rezumatul nu ti-ai dat seama cat au alergat baietii astia. Jucatorii Ajax-ului erau mai tehnici, ai nostrii acoperit diferenta prin munca. Au avut mentalitate de invingatori cum rar vedem in Romania.

 5. Bucuria e exagerată. Nici eu nu am văzut meciul, dar am văzut oameni azi-noapte pe la 2 la Universitate. Crezusem inițial că a fost o mare victorie a naționalei care ne-a trimis din nou – după foarte mulți ani – la un turneu final. Sau câștigasem Europa League.

  Am aflat acasă că ne-am calificat în optimile Europa League. Nu zic că nu merită sărbătorită, e totuși o victorie mare, dar dacă ieșim la Universitate chiar și pentru atât înseamnă că ne-au rămas prea puține bucurii. Iar asta e foarte trist.

 6. Alex, meciul a fost misto de tot. Noi l-am prins din repriza a doua si am ramas ambii incantati de cum s-a jucat. Pur si simplu a fost fotbal. Fara prostii, fara tras de timp, s-a alergat ca la maraton si s-au inscris niste goluri, zic eu, meritate.

  La cat de prost este fotbalul romanesc in acest moment, incep sa dau dreptate celor care trantesc epitete din astea de genul super extra traznet. Pentru ca in meciul ala am vazut si noi ca SE POATE. Fara tot felul de vedete, fara smecherii, niste oameni au jucat fotbal si au facut-o chiar bine.

  Ar fi bine sa tina minunea asta, daca nu, macar ne-am mai amintit si noi de vremuri mai bune, cand asemenea meciuri nu erau o exceptie si chiar aveam asteptari de la jucatorii nostri.