supraveghere pe ratb?

Ati vazut noile trolee ale RATB-ului? Ei bine, eu circul cu ele pe doua linii, cind se nimeresc printre cele vechi. Astazi mi-a sarit in ochi ceva. Are idee careva ce e chestia aia de deasupra afisajului orei/statiei urmatoare/datei/legaturilor/etc. ? Eu nu pot decit sa am o vaga idee ca seamana cu o camera video. Ete:

Asa se vede de aproape. De la distanta, chestiile alea luminoase imi strica pozele. Prin urmare, arata cam asa:

Ambele poze sint facute cu mobilul :). Si nu, chestia aia nu lumineaza in troleu.

13 comentarii

 1. Aha, jucaria incepe sa dea rezultate! :)

 2. dap, pare a fi camera video. faptul ca nu lumineaza vizibil indica faptul ca alea sunt lampi IR.. presupunand ca nu le-au pus acolo pentru a descoperi extraterestrii sensibili la infrarosii, ele ar trebui sa faca lumina pentru o camera care se afla pe acelasi spectru de lumina.

  dijitala este sensibila la IR, ochiul nu. ca sa te convingi ca alea emit IR, pune o telecomanda in fata telefonului si apasa un buton. vei vedea acelasi efect ;)

 3. sunt camere de luat vederi. au declarat cei de la ratb ca noile trolee au camere de luat vederi ce pot inregistra 72 de ore fara a schimba caseta. daca te uitai mai atent observai ca erau mai multe :)

 4. io cred ca e bila de-aia de disco’ :)

 5. cool, acum o sa-i bata la poponet pe aia care nu isi fac bilet? :))

 6. Da sunt camere de luat vederi . Sunt cate 4 pe fiecare troleibuz, doua interioare si doua exterioare…

 7. NU stiu nici eu pesemne sa vada controlori spagari ??

 8. Ai vazut noile validatoare ? Ce parere ai?

 9. http://www.casio-europe.com/euro/mis/it3000/ ai aici mai multe date pentru terminalele cu care ne-au inzestrat si care au un soft execrabil (softul in limba romana) poti vedea si pretul lor

 10. pura curiozitate: la ce ajuta? ca la prins blatistii… ma cam indoiesc :)

 11. 1. misto raspunsul :))
  2. nope, continuu sa fac blatul :)) ma rog, mai cumpar si bilete din cind in cind :P. le-am vazut, sint interesante si, din cite am auzit vorbindu-se prin trolee, cica costa in jur de o mie de euro bucata. eu ma gindesc ca mai degraba pretul e pe undeva pe la jumate, da’ acu’ cine stie?
  in fine, eu prefer abonamentele vechi, ca nu tre’ sa mai imparti coate in inghesuiala ca sa ajungi la validator.

  in alta ordine de idei, cind iesim la o bere? :P

 12. Daca le monteaza tot UTI e clar la ce ajuta, la rotunjirea veniturilor lu’ Urdarescu.
  Dar cel mai degraba ele le ajuta pe directorii de la RATB sa-si dea seama cum se mai merge cu mijloacele de transport in comun, ca doar ei se duc la serviciu cu Q7.

 13. Bai frate,nu mai folositi termenul “trolee”!Pe mine ma zgarie rau la urechi…Troleul nu este acelasi lucru cu “troliebuz”.”Troleu” puteti spune si la tramvai,ca si ala are troleu(ee)!Chiar am auzit si la radio folosindu-se…Doamne,unde vom ajunge cu limba romana?