Ţara deprimării

Adevărul e că m-am săturat. Şi, zău, aş emigra, dar nu-mi permit. Rînd pe rînd, se găseşte cineva care să ţi-o tragă fix cînd nu te aştepţi. Că sînt oameni de la care ai aşteptări şi care evită să-ţi răspundă cu cel puţin un da sau un nu, că e vorba de oameni de la care n-ai nici o aşteptare, dar care, pur şi simplu, se gîndesc că ar fi distractiv să-ţi facă o bucurie, nu contează. S-a dus dracului zen-ul meu. Zău, încep să mă deprim.

Şi nu e vorba de ţară, în sine, ci de oameni. N-avem chef, nu vrem, ne e lene, ne răzgîndim, întotdeauna se găseşte cîte ceva. Da, vreau să plec cît mai departe de România. Dar… cum ziceam, nu-mi permit. Prin urmare, suportăm consecinţele trăitului într-un mediu neprielnic. Orice-ai face, se găseşte cîte ceva să-ţi pună beţe-n roate, nu stă şi nu-şi bate capul nimeni să înţeleagă. Cîtă voinţă poate să aibă un om? Pentru ce dracului să munceşti dacă toţi ţi-o trag din toate părţile? Care e scopul acestui masochism?

PS: Dacă eşti sadic, nu-i bine, că-ţi încalci propriile legi ale moralităţii. Şi te pedepseşti singur la mustrări de conştiinţă. Iubeşte-i şi iartă-i, vorba creşinismului. Pe aceiaşi care, de 20 de ani încoace, nu fac altceva decît să se gîndească la bunăstarea lor? Iliescu, Constantinescu, Ciorbea, Năstase, Roman, Băsescu, Boc? Nu, mulţumesc.

16 comentarii

 1. “aş emigra, dar nu-mi permit.”

  ce frumos te minti singur :)

 2. Ce e maestre, ti s-a terminat cafeaua dimineata asta ?
  Esti printre cei 25% din populatia lumii care are acces la internet si la un calculator.
  Esti printre cei 50% care nu sufera de foame.
  Esti printre cei 50% din romani care au toaleta in casa.

  Smile, life is amazing :)))

 3. Uite un video pentru tine, si pentru alti “deprimati”

  http://www.bbc.co.uk/news/world-12618167

 4. Scopul este clar. Muncesti ca sa poata altii sa traiasca fara sa munceasca.

  Nu-ti permiti sa pleci? Cum asa? Trebuie sa-ti dai singur permisiunea si nu vrei? :)
  Eterna dilema “cumperi sau stai in chirie”, acum intr-o noua varianta, “sclavul bancii sau pelerin”?

 5. Ce nu inteleg eu e de unde si unde vrei sa pleci. Ah, si btw “intotdeauna se gaseste cate ceva” versus “Dar cum ziceam… Nu-mi permit”. That should keep you busy for a while, think about it.

 6. Cineva imi spune ca e posibil sa nu fi fost Mobexpert. Apropo de scaunul de ieri.

  In rest, da, sa ne plangem zic: vreau scaun din ala si nu vreau sa dau 5000 de ruo fara tva pe el!

  • Eu de la Mobexpert l-am cumparat. Nu e facut de Mobexpert, ci e importat. Acum, presupun ca un original chiar costa 5k de coco, dar am impresia ca exista si francize.

 7. Daca nu-ti permiti sa pleci inseamna ca iti permiti sa ramai?

 8. Salut, mai nou pe aici.
  Explica-mi ce te tine aici, care sunt responsabilitatile alea de care nu poti fugi ?
  Si eu gandeam la fel intr-o anumita perioada, dar am zis ca nu se mai poate si am facut pasul pt demararea procesului de emigrare. Trebuie sa poti si tu!

 9. Concluzia la care am ajuns, si am aceeasi problema chiar dupa ce am plecat, sa zicem ca e ma ushor de suportat prin alte parti ca oamenii sint de calitate mai buna si te simti un om respectat printre alti oameni pe care ii respecti si tu la rindul tau – muncesti mult pentru lucruri care nu iti trebuie. Solutia inca o mai caut si eu, dupa ce-ai facut prostia sa semnezi niste hirtii, acu tragi si platesti…

 10. Intreaba-l personal pe zoso cum de a stat un an la nemti si de ce a revenit in tara chiar si cu ganduri noi. Raspunsul va fi personal. Si subiectiv, bineinteles.

  Sa o luam metaforic: vrei sa fugi de acasa? (acasa=tara)

 11. Ideea e ca cine nu s-a saturat, dar problema e ca nimeni nu ia masura asta e chestia, nu de saturat, ca nimanui nu ii e bine, dar, se consoleaza cu ideea, ceea ce este foarte foarte prost.

 12. Lasa-ma sa ghicesc : AI RATE ! :)