Urăsc târgurile tematice (de Mărţişor, de exemplu) de pe marginea drumului

Urăsc din suflet “Târgul de Mărţişor” de fiecare dată când se termină un februarie şi începe luna martie. Două-trei săptămâni, e balamuc pe trotuarele din Bucureşti.

Poza de mai sus, de exemplu, e de la Obor. Am avut nevoie de un furtun de prelungire pentru maşina de spălat şi n-aveam pe unde să merg. Pentru că în fiecare an, în toate intersecţiile circulate, se dă liber la întins măsuţe.

Nu ştiu dacă au repetat performanţa şi la Piaţa Romană, anul ăsta, că anul trecut n-aveai unde să arunci un ac, te împiedicai de ei la propriu. Eh, dar nu se opreşte aici, ci în toate intersecţiile pe unde există metrou.

N-am o problemă cu ideea de “târg” în sine – deşi e mult spus pentru nişte tarabe -, ci cu faptul că nu există nici un arhitect sau urbanist sau peisagist care să tragă nişte linii pe asfalt.

Să zică: trei metri pentru circulat, un metru jumate de fiecare tarabă în parte pentru stat la coadă, plus un metru jumate pentru tarabă. Adică trei plus trei plus trei egal nouă metri.

Ah, nu există spaţiul ăsta? OK, nu faceţi. Punct. Dar nu, ţi-ai găsit! Intersecţia arată ca un talcioc de la începutul anilor ’90, unde se strângeau basarabenii să vândă halviţă şi n-ai loc să treci doi oameni unul pe lângă altul din cauză că toţi se opresc în mijlocul drumului să cumpere tinichele.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

4 comentarii

  1. Da, au repetat-o si in Romana. semneaza un locuitor al zonei de la Coloane

  2. Ma da era atata kitsch pe la targurile astea cand mai umblam eu prin oras de nu-ti puteai imagina. Martisoare cu poze de manelisti si alte bazaconii.

  3. Eu ma bucur de aceste tarabe dedicate martisorismului, chiar am cumparat un, cum sa-i zic, talisman, de la fiica minora a ralucai jensen, de fapt un schelet stilizat pe care scria: Muie Dragnea!
    Am dat decat 15 lei, mi s-a parut o investitie sigura!

  4. Indiferent de luna, daca e o sărbătoare anume, acolo este plin de tarabe. Piata Sudului este in aceiasi situazi in perioada asta cu 1-8 martie.