tariceanu iti da aaaripi: ungureanu a demisionat

Primul ministru Calin Popescu Tariceanu i-a cerut demisia ministrului de externe Mihai Razvan Ungureanu. De baiat cuminte ce e, Mihaita a zis “DA!”. Si-a scris hirtiuta, o fi predat-o, treaba lui. Motivul? Ca a uitat sa informeze Executivul despre retinerea celor doi cetateni romani in Irak. Da, aia doi retinuti pentru spionaj.

Lasind povestile la o parte, repet obsesiv aceeasi intrebare: pe cind alegeri anticipate? Nu de alta, da’ Alianta oricum e pe duca. Sau, ma rog, dusa…
Ptiu, ptiu, zise el scuipind in palme, pe cind merem la vot?

LATER EDIT – Teodor Stolojan il face pe Tariceanu incompetent (si s-ar putea sa aiba dreptate :P):

Este vorba de o decizie incalificabila a premierului Calin Popescu Tariceanu, iar acesta demonstreaza, inca o data, ca este incapabil sa mentina, in Cabinetul sau, cei mai eficienti ministri pe care i-a avut, Gheorghe Flutur si Mihai Razvan Ungureanu. Ungureanu este ministrul Afacerilor de Externe care, in acesti doi ani, a dus la bun sfarsit o sarcina extrem de dificila, legata de indeplinirea negocierilor, pentru ca Romania sa intre in UE la 1 ianuarie 2007 si nu la 1 ianuarie 2008. Sa nu uitam ca afacerile externe sunt o atributie directa a presedintelui Romaniei prin Constitutie si, prin urmare, o asemenea decizie ca demisia lui trebuia luata de comun acord cu presedintele“, Teodor Stolojan – sursa: Mediafax.

Si inca una: cica posibili succesori ai lui Ungureanu ar putea fi Teodor Melescanu, Adrian Cioroianu sau Cristian David. Personal, parerea mea despre David nu e tocmai stralucita, desi se zice ca ar avea cele mai mari sanse. Despre Melescanu, poate un pic mai buna. Ce ma mira… de ce Cioroianu?

1 comentariu

  1. ce stupizenie. nu pot sa cred… ce sa zic? sunt de acord cu stolo’ de data asta.