Am descoperit un taximetrist cu POS. “Dar, vă rog, plătiţi-mi cu cardul!”

V-aţi fi aşteptat să vă urcaţi într-un taxi, să vă ducă la destinaţie şi, la final, să-i plătiţi drumul cu cardul? Eu, unul, da. Dar nu în Bucureşti. S-a întîmplat. M-am urcat într-un taxi, de la Unirea şi, după vreo două sute de metri, mi-a sărit în ochi. Era pe bord, în dreapta volanului.”Pot să-i fac o poză?“, l-am întrebat, rîzînd, pe taximetrist. “Cum doriţi,” mi-a răspuns. Ba, chiar a insistat. În fond, are POS în maşină de doi ani de zile şi n-a ieşit decît pe pierdere din cauza lui.

În teorie, ar trebui să plătească băncii un comision de 2% din fiecare tranzacţie. În practică, în ultimul an şi vreo opt luni, a avut fix doi plătitori. În total, a încasat vreo 25 de lei. Pe care, ca să fie tacîmul complet, i-a luat banca. Deh, dacă nu-i comision pe tranzacţie, să fie comision de administrare. Sau ceva similar, căci oricum pe taximetrist nu-l interesează. De cînd are POS în maşină, nu i-a rămas nici măcar un leu din ce-au plătit clienţii cu cardul.

Toată lumea zice că e bine că am, dar nu plăteşte nimeni. Unii, că le e frică, alţii, că nu vor să afle bărbaţii, nevestele, unde-au plătit cu cardul, iar eu îl ţin de pomană în geam. Dar e bine, mai sînt ţigani care cred că-i GPS,” povesteşte omul. “Chiar vă rog să-mi plătiţi cu cardul. Mai scap şi eu de nişte dări la bancă.

La destinaţie, cînd i-am spus că are, în sfîrşit, al treilea client, mi-a întins POS-ul. “Vedeţi pe aparat cît e de plătit. Scrieţi dumneavoastră acolo cît credeţi că face cursa“. În fond şi la urma urmei, şi “ciubucul” ăla se poate plăti cu cardul, nu-i aşa?

13 comentarii

 1. nu pot sa cred asa ceva :lol:

 2. Eu, sincer, mă tot aștept să apară așa ceva. POS-urile sunt prin GSM și mi se pare că ar fi trebuit să trecem peste șocul plăților cu cardul. Eh, încet-încet poate mai apar :)

 3. daca mai ai chitanta ……sau iti vezi extrasul de cont … mai sunt nebuni care vor sa evite cautatul bancii ca sa scoata cash si ar prefera sa plateasca cu cardul ;)

 4. Foarte interesant. Daca ne zici si firma poate facem comanda mai des de la ei in incercarea de a gasi taximetristul cu POS. :)

 5. interesanta faza dar ma gandesc ca POS-urile puteau fi bagate de catre firma de taximetrie cu pricina (asa putea negocia comisioane speciale catre banca and stuff). ori poate e un proiect pilot :P sau … tepar. nu vad de ce un taximetrist, care la cat ii tot aud ca se plang de tarife mici, lipsa de clienti, profit, ar tine ceva care ii aduce pierdere doar asa ca sa dea bine la domni :)

 6. Pe taxi mai lipsea asta ca in rest is satul de boschetari care iau tigari cu cardu porma se mira ca vai mi-a fost clonat cardu dar oare unde ? poate in cele 100 de locatii cretine si dubioase in care lai folosit

  Eu sunt adeptu platii cash e si mai SIGUR dar vad ca multi is prostii care iubesc cardu …

 7. am vazut in 1998 intr-o tara oarecare ca se putea plati cu cardul in taxi si autobuz. pe vremea aia n-aveam eu card :)

  ptr @valutistu de mai sus: draga domnule, ca vad ca ai conexiune la Internet, probabil stii ca poti face cumparaturi online. iti recomand sa te duci apoi sa le platesti cash. cu cardu e periculos.

 8. @Alex: uite o idee. eu mi-s un coate-goale si nu pot implementa, dar tu, om cu relatii, ai putea aduna un nucleu care sa organizeze/inffinteze o banca online. adica sa se ocupe numai de adunat plati din astea de la florari, taximetristi, frizeri, parcari, inchirieri bicilete din toata tara, sa traga banii din contul clientilor, sa-i vireze in contul prestatatorului, cu comisioane infinitezimale

 9. peste tot ciubucul se plateste cu cardul

 10. ar trebui ca toti taximetristii sa fie obligati sa aiba POS-uri, astfel ar fi mai greu ca taximetristii sa ii pacaleasca pe turisti

 11. In Bucuresti este un taximetrist de la Leone care are POS. Tot el are si un notebook mic mic pe bord, la care iti pune TV, are aparat de scanat banii, camere video, etc… HI-Tech Taxi :)

 12. era cumva de la Meridian? cred că eu sunt unul din cei doi care a plătit cu cardul ):-