Ţeapa Fabrica de Discounturi

Fabrica de Discounturi / FabricaDeDiscounturi.ro are toate ingredientele pentru a fi o ţeapă. Şi dacă vreţi să ştiţi cum se trage o ţeapă în România, mecanismul e simplu. Se înregistrează un SRL cu un sediu social oarecare, ce expiră rapid, se cumpără un domeniu, se încropeşte un site cu reduceri la jumătate de preţ sau mai ieftin şi se cumpără reclamă pe TV. Nu se plăteşte nimic, dar se încasează banii.

UPDATE 6: Distracţia s-a cam terminat. Asta apare pe site acum.

UPDATE 5: Potrivit reacţiilor Libra Bank, conturile lor sînt monitorizate (şi un pic blocate.) Mai jos, în comentarii, vă puteţi distra cu postacii.

UPDATE 4: Au apărut şi postacii. Partea legată de “am vorbit la Libra Bank” e aruncată la plezneală, poate mai merge ţeapa o vreme. Nimeni de la nici o bancă nu o să-ţi dea vreo informaţie despre conturile altcuiva, cu atît mai puţin despre conturile unei firme. Altfel, a început flood-ul.

UPDATE 3: Poliţia a reacţionat, la depunerea unei plîngeri, cu replica “Hai, dom’le, dacă are reclamă la TV, sigur o să fie bine, stai liniştit.

UPDATE 2: Contractele de publicitate au fost negociate direct, nu prin agenţie.

UPDATE 1: Aparent, au fost ţepuiţi, pînă acum, cel puţin 14.000 de oameni care au plătit comenzile pentru produse fictive (potrivit numerelor de comandă). Într-un caz ipotetic în care comanda medie a fost de 1.000 lei, asta înseamnă peste 3 milioane de euro deja încasaţi de ţepari. Alte detalii, aici.

money-bomb

Cam aşa şi cu Fabrica de Discounturi, un site lansat recent, care a pupat inclusiv reclamă pe TV în timpul meciului România – Finlanda, din seara asta. Între timp, site-ul a picat, din cauză că e pe un hosting ieftin.

Domeniul e înregistrat de un SRL, adresa sediului social e expirată, numărul de telefon este 0722.222.222, ca să se bucure cei de la Vodafone cînd vor suna toţi clienţii nemulţumiţi, adresa de mail arată că proprietarul se numeşte Rishon Ben Yehuda Ben Yehuda Yuval, probabil un israelian. La numărul de telefon de pe site, evident, nu răspunde nimeni.

Ţeapa Fabrica de Discounturi / fabricadediscounturi.ro

Şi mai interesant e că, pe site, nu există decît o singură metodă de plată, cea cu cardul. Nu ramburs, nu nimic. Dacă vă uitaţi prin comentariile de la clipul de pe YouTube – altfel, foarte profi realizat -, o să vedeţi că există oameni care chiar au comandat produse, au plătit pentru a cumpăra produse inexistente la preţuri “reduse”.

Imaginaţi-vă că o mie de oameni ar comanda cîte un iPhone 6 la 2.000 lei în loc de 4.000 lei şi socotiţi cam cît de mare ar fi ţeapa dacă ar plăti cu cardul şi ar aştepta să le vină produsul acasă. E logic că nu va veni. Şi asta ar însemna, scurt, vreo 450.000 de euro. Doar că site-ul include şi o grămadă de alte electronice, la fel, cu discounturi foarte mari. Fie şi 100.000 euro, ţeapa tot ar fi semnificativă.

În plus, la cum funcţionează piaţa românească de publicitate, care încasează la 30-60-90 zile, nu vor fi ţepuiţi doar cei care cumpără, ci inclusiv cei pe care firma (fantomă) i-a contractat. De exemplu, agenţia de publicitate şi agenţia de media care a băgat reclamă pe TV. Asta înseamnă o ţeapă de încă vreo cîteva zeci de mii de euro, dacă nu mai mult, dată agenţiilor – dacă aveţi idee care-i agenţia de media, faceţi-le un bine şi spuneţi-le.

Mecanismul e simplu şi nu e pentru prima oară cînd e folosit în România. A mai fost folosit de alde Omar Hayssam şi alţii. Se iau nişte amărîţi de prin diverse ţări (Hayssam lua arabi săraci de prin Irak sau de prin Siria), se înregistrează un SRL pe numele lor, li se dau şi lor cîteva sute de dolari, iar pe firmă se rulează diverse afaceri. E posibil ca acelaşi lucru să se fi întîmplat şi în cazul Fabrica de Discounturi, iar în spatele businessului să fie nişte români.

Dacă aţi cumpărat ceva de la ei, tocmai s-ar putea să fi luat o ţeapă. Dacă aţi intenţionat să cumpăraţi şi citiţi acest articol, bafta voastră. Aveţi grijă!

Concluzii: Stick with the devil you know. Cînd e prea frumos ca să fie adevărat, e clar că nu-i adevărat. Apropo de asta, o să revin cu un articol despre cît de uşor dai o astfel de ţeapă în România, ca mai apoi să te faci dispărut prin cine ştie ce insulă caldă.

(Foto: Shutterstock)

51 comentarii

 1. Domeniul este inregistrat curand “Registered On: 2014-08-06”, nu poti plati decat cu cardul deci clar teapa!!!

 2. Ma gandeam ca trebuie sa fie ceva de genul . Felicitari pentru articol !! Sper ca nu vor avea pe cine sa pacaleasca , lumea sa se informeze inainte

 3. Am cumpărat acum câteva luni o husă de telefon. Chestia era că am găsit ceva compatibil doar pe nişte site-uri fantomă. Sumă mica, 50 de lei. Până nu m-am văzut cu ea în mână m-am tot gândit că-mi iau prima ţeapă de pe internet.

  Şi-amu’, mă gândesc că dacă ţii la bani şi vrei să-ţi cumperi ceva mai scump verifici mai întâi la vânzătorii mari. Eh, dacă acolo preţul este X, ar trebui să-ţi ridice semne de întrebare dacă pe un site de care nu ai auzit în viaţa ta produsul e la juma’ de preţ. Apoi verifici metodele de plată, eventual dai un telefon, nu arunci banii aşa…

  Întrebare: ca să reclami la poliţie trebuie să cam fii păgubit, nu?

 4. Nu stiu inca de unde exista aceste informatii cum ca ar fii tepuiti 14000 de romani.
  Cert este ca in aceasta teapa sunt implicati cei de la Librabank, si sigur se vor inasprii legile in online cat de curand.
  Mie imi trezeste suspiciuni numai cand compar oferta trimisa de cei de la skin, pentru brandul propriu Utok, oferita in data de 13.10.2014 si tableta de o au astia la reducere este la pretul de 279 lei. Inteleg ca avem discounturi in functie de volum, dar romanu nu a oferit niciodata discount de pana la 79 lei.
  E un mare semn de intrebare toata afacerea asta, sper totusi ca nu sunt foarte multi tepuiti in urma acestei “actiuni”.

 5. Exista mai multe posibilitati, ex:
  In categoria TEAPA avem clauza de acceptare a termeniilor si conditiilor afisate pe site, adica:

  1. Definitii
  – TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea sau PROMISIUNEA DE VANZARE (ATENTIE FOARTE MARE!!!!!!!!!!!!!!) a unui produs / serviciu de catre FABRICA DE DISCOUNTURI catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre FABRICA DE DISCOUNTURI, indiferent de modalitatea de livrare;

  7.6. Transport
  • 7.6.2. Livrarile se vor efectua, in medie, in 3-4 saptamani de la incheierea campaniei. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, FABRICA DE DISCOUNTURI va informa Clientul prin E-mail, in termen de 30 de zile de la incheierea campaniei cu aplicarea prevederilor art. 7.7.3, caz in care, Clientul nu poate renunta la comanda. (ATENTIE FOARTE MARE!!!!!!!!!!!!!!)

  Adica mai pe romaneste o tot prelungeste de n.. ori pana cand te plictisesti si renunti, NEAVAND nici un DREPT de refuz…. doar acceptare

  Tot aici este si varianta privind garantia, din moment ce nu are pe stoc nimic, si termenul de livrare este de 2-3 saptamani, daca ai o buba la produs… el ce face ia produsul de la tine si il trimite mai departe, mai dureaza vreo 2-3-4-5-6… n spatamani pana la rezolvare si retur, iar clientul se uita pe pereti, cu tot cu garantia de 2 ani cum se specifica… deci si aici ATENTIE FOARTE MARE!!!!!!!!!!!!!!

  2. In categoria POSIBIL a fi OK
  Omul poate sa stranga timp de 1-2 saptamani banii apoi in a treia saptamana face comanda externa pe un lot mare … si apoi livrarea, aici atentie mare, se va face direct de la “PRODUCATOR” catre client , nu neaparat sa ajunga mai intai la el si apoi de la el la client (conform cu datele de livrare a clientului..
  Altfel nu se poate explica termenul mare de livarea

  Concluzie: sunt sanse ca la inceput pe prima luna sa fie OK, pana posibilii clienti viitori sa prinda incredere si apoi sanse de 99% sa se nasca un nou Caritas
  Aici ar trebui ca autoritatile ce ne “conduc” sa “vegheaze” indeaproape ce se intampla…
  Exista cineva din Bucuresti care poate ajunge la asa numitul sediu social? Poate verifica cineva?

  Din pct de vedere legal societatea pare a fi OK peste tot (finante, banca, sediu) ideea e daca accepti acei termeni de pe site inseana ca ti-au fost aduse la cunostiinta toate obligatiile si “mai putine DREPTURI” si le accepti…deci (ATENTIE FOARTE MARE!!!!!!!!!!!!!!)

 6. Probabil au pacalit destui de multi. Stai si te gandesti ca plata cu cardul este sigura, ca poti afla cine este destinatarul. Insa ca banca sa suspende un cont trebuie o decizie judecatoreasca. Astia dispar in cateva zile!

 7. vad ca e alt telefon acum pe pagina de contact: 021.305.11.01

 8. e tot mai interesant site-ul ala:
  “7.6.2. Livrarile se vor efectua, in medie, in 3-4 saptamani de la incheierea campaniei. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, FABRICA DE DISCOUNTURI va informa Clientul prin E-mail, in termen de 30 de zile de la incheierea campaniei cu aplicarea prevederilor art. 7.7.3, caz in care, Clientul nu poate renunta la comanda.”

  hahahahahahaha….

 9. SURPRIZE …. SURPRIZE… BREAK NEWS
  http://fabricadediscounturi.ro/comunicate/

  Comunicate
  Comunicat #1 – 15 octombrie 2014

  Pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra, incepand cu data de 25 octombrie 2015, plata la livrare va fi disponibila pentru toti clientii care au incheiat un ciclu complet de comanda.

  Ciclu complet de comanda = comanda/livrare/acceptare produs.

  Fabricadediscounturi.ro ia in considerare toate solicitarile dumneavoastra, cautand in permanenta solutii pentru a oferi un serviciu de calitate care sa raspunda cat mai bine cerintelor pietei.

  Comunicat #2 – 15 octombrie 2014
  Pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra, incepand cu data de 10 noiembrie 2015, plata la livrare va fi disponibila pentru toti clientii.

  Fabricadediscounturi.ro ia in considerare toate solicitarile dumneavoastra, cautand in permanenta solutii pentru a oferi un serviciu de calitate care sa raspunda cat mai bine cerintelor pietei.

 10. Super tare…. incepand cu ATENTIE !!!!! 10 noiembrie 2015….2015…2015….2015…. WOW…

 11. Pai daca platesti cu cardul, si nu-ti vine produsul acasa intr-o saptamana, nu suni la banca sa anulezi plata? Si daca mai ai si-un card (de credit) banca iti da inapoi banii si apoi se indreapta impotriva lui BenYehuda.
  Si pierzatorii nu sunt bancile, cum ar crede toata lumea ca bancile au asigurari, deci pierderea se duce in carca asiguratorilor, care oricum fac suficienti bani de pe urma noastra, asa ca …. imbogati-ti-l pe evreu.

 12. Au modificat data la comunicate….
  http://fabricadediscounturi.ro/comunicate/

  din 2015 a schimbat in 2014… daca e ok sa vedem …incepand cu data de 10 noiembrie 2014, plata la livrare va fi disponibila pentru toti clientii.

  Daca DA…autnci ii sparge pe toti pe piata… daca NU s-a confirmat /se confirma TEAPA….

 13. Cititi si aici http://www.arenait.net/2014/10/15/fabrica-de-discounturi-o-teapa-care-strica-increderea.html… cica s-ar fi contactat reprezentatii UTOK Romania…nu au nici o treba cu ei…deci TEAPA (aici fiind vorba de tableta UTOK)

 14. @Mcdan: Am facut-o ca sa elimine si cel mai mic dubiu ca ar fi o teapa. S-a confirmat, desi nu era nevoie de asta.

  @Alex Mihaileanu: paragraful de la inceput de articol nu se vede pe mobil, nu incape in totalitate.

 15. Numarul comenzilor pare a fi in jurul a 1400-1500 pana acum, nu 14000. Am plasat doua comezi folosind carduri fictive, si conform linkurilor generate dupa esuarea comenzii, ar fi urmatoarele numere de ordine:

  http://fabricadediscounturi.ro/checkout/comanda-primita/1573/?key=wc_order_543e5c19d2d18

  http://fabricadediscounturi.ro/checkout/comanda-primita/1572/?key=wc_order_543e5b23b1e1e

 16. PS: Aceleasi numere de ordine 1572-1573 le-am primit si pe mail cu mesajul: “comanda dvs. a fost finalizata”

 17. Ce atata vorbaraie… E simplu: daca vrei sa verifici, dai un mail la producatorul obiectului pe care il vrei si intrebi daca are contract cu astia. Este si interesul lui sa iti raspunda. Nu cred ca s-ar compromite bagand numele firmei in cacao…

 18. Am comandata un TV Philips de dimineata, apoi am citit cam tot ce era de citit la voi pe forum, am sunat sa anulez comanda, mi s-a spus sa dau un mail la adresa de contact, am dat, mi-au anulat comanda si am primit banii inapoi pe cont. Totul a durat in jur de 1h.

  Sincer, poate sa fie tot strategie, cum nu toata lumea anuleaza comanda, ( o fac si ei pt catva clientii sa para eligibil) .

  Sincer, mai bine ca am anulat si acu mastept sa vedem ce se intampla.

  ma gandeam sa ii scriu lui Moise Guran, poate isi aloca 5 min in emisune despre treaba asta. :D

  Numai bine!

 19. dc dau reclama la TV is prosti aia?

 20. Domnule subiectiv, chiar am achizitionat un televizor si am avut o zi de kkt din cauza ta, am dat zeci de telefoane la ing (banca mea)/libra, arrow electronis din cluj napoca, care apropo au nici o legatura cu fabricadediscounturi. Nu eu sunt postacu ci tu care dezinformezi si pornesti o isterie fara sa ai dovezi. Libra bank m-a sfatut sa astept cele 30 zile si daca produsul nu s-a livrat sa fac contestatie.

  Scuze ca ti-am facut trafic … de altfel asta pare ca e scopul site-ului tau.

 21. Nu mai dezinforma lumea, am dovezi. Pot sa iti trimit ordinul de plata. Te rog sa modifici update-ul tau.

 22. Salutare. Astazi am incercat sa obtin mai multe detalii de la ei, referitor la plata. Aveti mai jos transcript al discutiei. Foarte smart :)) In momentul in care i-am dat informatia de la ei din web-site, nu am mai primit niciun raspuns.

  plati@fabricadediscounturi.ro
  9:39 AM (9 hours ago)
  to me
  Buna ziua!
  Am trimis mailul dumneavoastra departamentului abilitat sa va furnizeze un
  raspuns mai elaborat.
  Colegii mei vor reveni catre dumneavoastra cu lamuririle necesare.
  Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati oricand.
  Stefan
  9:35 AM (9 hours ago)
  to plati
  Buna ziua,
  Conform site-ului dvs., in cazul in care dvs nu puteti livra in 30 zile, eu nu am dreptul sa recuperez suma platita. In continuare inteleg eu gresit? :)
  7.7.3. In eventualitatea depasirii termenului de livrare indicat la art. 7.6.2, FABRICA DE DISCOUNTURI va informa Clientul prin E-mail, comunicandu-i acestuia noul termen de livrare estimate. Lipsa primirii de catre FABRICA DE DISCOUNTURI a unui raspuns din partea Clientului in termen de 3 zile lucratoare, se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare. In toate cazurile in care Clientul isi exprima optiunea in scris pentru rezilierea contractului si anulare a comenzii, daca produsul a fost deja platit de acesta, FABRICA DE DISCOUNTURI nu va inapoia sumele platite conform art. 7.6.2..
  Multumesc,
  Stefan
  plati@fabricadediscounturi.ro
  9:18 AM (9 hours ago)
  to me
  Intelegeti eronat.
  from: Stefan
  to: plati@fabricadediscounturi.ro
  date: Wed, Oct 15, 2014 at 9:16 AM
  subject: Re: Comanda PS4
  Dar inteleg ca fara dreptul de a primi suma de bani acontata inapoi.
  Multumesc,
  Stefan
  Buna ziua!

  Multumim pentru interesul acordat.

  Termenii si conditiile acopera toate situatiile ipotetice. Da. Teoretic
  exista posibilitatea sa se amane livrare 5 luni. Insa conform legile in
  vigoare aveti dreptul sa solicitati retragerea din contract!

  Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati oricand.

  O zi buna,
  George Rus – Client Manager
  fabricadediscounturi.ro

  Salut George,

  Replica asta am citit-o singur in termenii si conditiile voastre.

  Totodata, inteleg ca voi aveti dreptul la o durata nelimitata a
  prelungirii
  livrarii.

  Astfel, clientul dvs nu are dreptul sa se retraga din aceasta comanda,
  indiferend ca vorbim de o luna sau 5 luni.

  Corect?

  Multumesc,
  Stefan

  2014-10-15 8:45 GMT+03:00 <plati@fabricadediscounturi.ro:

  Buna ziua!

  Multumim pentru interesul acordat.
  Cat dureaza livrarea?

  Termenul de livrare este similar tuturor comerciantilor care abordeaza
  principiul “Flash Sales”.

  Pentru a putea sa iti oferim un pret atractiv, achizitionam produsele
  direct din fabrica in care sunt produse sub licenta detinatorului de
  Brand. Aceasta abordare comerciala elimina diversi intermediari care,
  pentru a putea sustine investitia in stocuri, practica un adaos
  comercial
  semnificativ. De regula, intre produs si clientul final actioneaza cel
  putin 4 agenti comerciali: detinatorul Brandului, reprezentanta zonala,
  distribuitorul si retailer-ul. Fabricadediscounturi.ro elimina orice
  intermediar, fiind singura veriga dintre fabrica si clientul final. In
  plus, eficientizarea transportului minimizeaza costurile care pot fi
  reflectate in pret.

  Bineinteles, odata ajunse in depozitul nostru, produsele sunt verificate
  si testate, pentru a putea sa iti garantam cele mai bune produse
  autentice
  din piata.

  Pentru toate aceste procese avem nevoie in medie de 4 saptamani pentru
  livrare.

  Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati oricand.

  O zi buna,
  George Rus – Client Manager
  fabricadediscounturi.ro

  De la: Stefan
  Subiect: Comanda PS4

  Mesaj:
  Salut,

  M-ar interesa sa stiu cand poate fi livrat un PS4. Doresc sa il
  achizitionez pt ziua fiului meu, in 21 noiembrie.

  Multumesc,
  Stefan

  Acest email este trimis prin intermediul formularului de contact de pe
  Fabrica de Discounturi(http://fabricadediscounturi.ro)

 23. Oameni buni, trezitiva, chiar nu puteti vedea cat de aberant este regulamentul pe care oricine il accepta cand isi creeaza cont? citez din nou ceea ce a citat alta persoana mai sus:
  – TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea sau PROMISIUNEA DE VANZARE a unui produs / serviciu de catre FABRICA DE DISCOUNTURI catre Client.
  really? promisiunea de vanzare?!?!?? chiar nu stiu daca sa rad sau sa plang

  • 7.6.2. Livrarile se vor efectua, in medie, in 3-4 saptamani de la incheierea campaniei. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, FABRICA DE DISCOUNTURI va informa Clientul prin E-mail, in termen de 30 de zile de la incheierea campaniei cu aplicarea prevederilor art. 7.7.3, caz in care, Clientul NU POATE RENUNTA LA COMANDA.
  nu poti renunta la comanda, nu iti poti cere banii inapoi ! ei isi vor indeplinii indatoririle si va vor anunta, asta nu inseamna ca iti poti cere banii inapoi.

  “Pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra, incepand cu data de 25 octombrie 2014, plata la livrare va fi disponibila pentru toti clientii care au incheiat un ciclu complet de comanda.
  Ciclu complet de comanda = comanda/livrare/acceptare produs.”
  Eu ce inteleg de aici ? vei putea beneficia de plata la livrare daca ai mai comandat\ai primit produsul\ l-ai acceptat. Ce facem daca prima comanda platita deja nu v-a ajunge niciodata? datorita definitiei cuvantului “Tranzactie” specificata in regulament? (TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea sau PROMISIUNEA DE VANZARE a unui produs). Sau poate inteleg eu gresit si plata la livrare v-a fi disponibila pentru oricine, unde, nimic mai corect: platesti la livrare daca produsul iti va ajunge vreodata (mie unul mi se pare imposibil sa vinzi atat de ieftin) iar pacalelile date pana acum raman tot acolo !
  Asta este strict parerea mea despre acest subiect. Sper sa nu imi sara nimeni in cap.

 24. PS:
  Haideti sa ne uitam putin aici: http://fabricadediscounturi.ro/produse/sony-smart-3d-led-sony-123-cm-ultra-hd-4k/
  nu vi se pare umpic cam groasa gluma? pretul mediu este de 7100 RON si ei vand la 3200? oare primesti jumatate de televizor la reducere? cred ca cine a postat moare de ras citind….

  “Fabricadediscounturi.ro este un serviciu oferit de SC E-FLASH SALES SRL in parteneriat cu ARROW ELECTRONICS ltd”
  aici citez ce a scris o persoana care a comandat un asemenea produs mai sus:
  “am dat zeci de telefoane la ing (banca mea)/libra, arrow electronis din cluj napoca, care apropo au nici o legatura cu fabricadediscounturi.”

  “Ofertele listate au caracter temporar, fiind limitate in timp si in stoc. Ofertele sunt supuse termenilor si conditiilor prezentate in acest site. Lansarea oricarei comenzi certifica acceptarea acestora.”
  comanzi, ei spun ca numai au in stoc, te anunta pe email dupa 30 de zile, tu nu poti renunta la comanda datorita regulamentului acceptat si ajungem la aceeasi chestie.

 25. Subictiv uite dovada:

  Stimate client,

  Va contactam deoarece ati plasat recent o comanda pe site-ul fabricadediscounturi.ro, cu plata online procesata prin serviciul LibraPay, al Libra Internet Bank.

  Dorim sa va anuntam ca Libra Internet Bank dispune de sisteme interne de prevenire a fraudei menite sa protejeze in orice moment clientii platitori prin sistemul Libra Pay, iar situatia a fost monitorizata de specialistii nostri inca din prima zi de lansare a site-ului.

  In urma verificarilor efectuate, am constat ca exista suficiente motive pentru a suspenda platile online efectuate prin serviciul nostru de pe acest site.

  Va asiguram ca platile efectuate de dumneavoastra au fost protejate complet de sistemul nostru antifrauda.

  Drept urmare, va informam ca maine vom initia returnarea integrala a sumei aferente platii pe care ati efectuat-o pe site-ul fabricadediscounturi.ro, iar in maxim 3 zile aceasta se va vedea pe extrasul dumneavoastra de cont.

  Va asiguram de intreaga noastra disponibilitate pentru alte orice detalii suplimentare.

  Cu stima,

 26. Amice, tu le faci reclama!
  Nu glumesc, asta e un teaser – reclama prin reclama negativa ulterior corectata. Pariu ca de azi in doua saptamani (mai precis in jur de 10 octombrie) o sa dati toti bloggerasii un disclaimer.
  Mecanismul e simplu: site-ul are reduceri absurde, dar nu e operational, faceti valva ca e tzeapa. Toata lumea afla, discuta, injura. Pe urma o mai domolesc cu reducerile, dau drumul la plata ramburs, lumea isi primeste produsele si voi dati disclaimer.
  Correct me if i`m wrong :) Oricum mai discutam in 2 saptamani – 3 :)

 27. http://blog.utok.com/ro/reactia-utok-fata-de-fabricadediscounturi-ro/ – Oficial e teapa –
  Pentru dornici de chilipiruriieftinelasuperreducere nu aveti decat sa cumparati linistiti si nu bagati in seama absurditatile noastre.

 28. Poate ar trebuii sa se realizeze un update contextual la site subiectiv.ro
  Cred ca este cel mai puricat site din era internetului la romani.
  Acum am sa va povestec o patanie cu ei.
  Ora 20:20 de curiozitate imi fac cont.
  Ora 20:30 chiar daca au prelungit ofertele ca si durata de timp, cand intrii in interfata hop top stocuri epuizate la absolut orice exista pe site, in ziua curenta.
  Ora 20:35 Inclusiv campania ne lansata are stocuri epuizate .
  Probabil ca israielianu nostru a observat ca nu decurg treburile exact cum se astepta si a inceput sa bata in retragere.
  O fii pacalit suficienti cat sa-si acopere cheltuielile :)

 29. @Serban Iulian poti sa-mi zici si mie te rog frumos pe ce adresa ai trimis tu anularea comenzii?
  @Marian Negru eu am incercat sa intru in legatura cu cei de la Libra dar fara noroc, o sa sun si maine. Cei de la ING mi-au zis ca nu pot anula nici o tranzactie (chiar daca eu am tranzactia in homebank in asteptare), deci ING nu te ajuta sa-ti recuperezi banuti :(

 30. De unde pizza mamii lor de incompetenti au romanii atatia bani ?! Iar eu n-am nici sa trec strada, iar pe orice ratat care n-are clase nici cate am facut eu in scoala primara, il vad ingropat in bani ! Baga-mi-as p..a in ea de tara !!!!

 31. Uite ca au, si sunt multi, ca daca nu erau nu le blokau astia platile.

 32. Comunicat #3 – 15 octombrie 2014

  Ca urmare a notificarii prezentate mai jos emisa de catre LIBRA INTERNET BANK SA, SC E-FLASH SALES SRL se afla in imposibilitatea de a-si continua activitatea.

  Pe aceasta cale anuntam public urmatoarele:

  1. Compania noastra, SC E-FLASH SALES SRL – NU A INCASAT NICIO PLATA procesata de catre operatorul mai sus mentionat si nici in viitor nu va opera nicio plata procesata prin intermediul acestui operator.

  2. Compania noastra a furnizat cu celeritate toate informatiile solicitate de catre banca in mod oficial.

  3. Compania noastra nu a intreprins nicio activitate, de nicio natura care sa indreptateasca Banca sa ia aceasta decizie unilaterala.

  4. In mod abuziv si fara notificare, operatorul mentionat a intrerupt furnizarea serviciilor, actionand discretionar si in afara cadrului contractual si legal.

  5. Notificarea prezentata a fost trimisa pe email de catre banca, ulterior actiunilor intreprinse de catre aceasta.

  Multumim tuturor clientilor care si-au manifestat increderea in serviciile oferite de catre compania noastra si le recomandam sa se indrepte cu celeritate impotriva operatorului pentru a solicita returnarea sumelor blocate sau debitate din conturile lor.

  Pe aceasta cale, compania noastra asigura toti partenerii de buna credinta ca vom fi alaturi de ei in efectuarea oricarui demers de clarificare a acestei situatii.

  In perioada urmatoare vom reveni cu un nou comunicat oficial pentru a aduce amanunte vizavi de situatia prezentata mai sus si despre campania negativa orchestrata impotriva noastra din ultimele zile.

  Yuval Ben Yehuda

 33. A disparut pagina de produse :))))))

 34. @ Marian Negru

  Nu inteleg ce incerci sa dovedesti. Te-ai luat de blogger ca ar fi “pornit o isterie fara sa aiba dovezi ca site-ul e tzeapa”, dupa care postezi mail-ul de la banca prin care ei iti confirma ca site-ul este foarte suspect de frauda si iti returneaza banii.

  Un fel de “n-ai dreptate, asa ca uite dovada ca ai dreptate”. Am I missing something?

 35. De ce nu se mai pot pune comentarii?

 36. s-a sesizat Libra si le-a inchis conturile:
  Comunicat #3 – 15 octombrie 2014

  Ca urmare a notificarii prezentate mai jos emisa de catre LIBRA INTERNET BANK SA, SC E-FLASH SALES SRL se afla in imposibilitatea de a-si continua activitatea.

  Pe aceasta cale anuntam public urmatoarele:

  1. Compania noastra, SC E-FLASH SALES SRL – NU A INCASAT NICIO PLATA procesata de catre operatorul mai sus mentionat si nici in viitor nu va opera nicio plata procesata prin intermediul acestui operator.

  2. Compania noastra a furnizat cu celeritate toate informatiile solicitate de catre banca in mod oficial.

  3. Compania noastra nu a intreprins nicio activitate, de nicio natura care sa indreptateasca Banca sa ia aceasta decizie unilaterala.

  4. In mod abuziv si fara notificare, operatorul mentionat a intrerupt furnizarea serviciilor, actionand discretionar si in afara cadrului contractual si legal.

  5. Notificarea prezentata a fost trimisa pe email de catre banca, ulterior actiunilor intreprinse de catre aceasta.

  Multumim tuturor clientilor care si-au manifestat increderea in serviciile oferite de catre compania noastra si le recomandam sa se indrepte cu celeritate impotriva operatorului pentru a solicita returnarea sumelor blocate sau debitate din conturile lor.

  Pe aceasta cale, compania noastra asigura toti partenerii de buna credinta ca vom fi alaturi de ei in efectuarea oricarui demers de clarificare a acestei situatii.

  In perioada urmatoare vom reveni cu un nou comunicat oficial pentru a aduce amanunte vizavi de situatia prezentata mai sus si despre campania negativa orchestrata impotriva noastra din ultimele zile.

  Yuval Ben Yehuda

  Adresa

 37. Din pacate ai dovedit ce face acest site. Eu chiar sunt doar un cumparator ce a incercat sa afle adevarul si sa-l promoveze. Sunt chiar curios ce o sa se intample…

 38. Si alta chestiune cine iti da tie dreptul sa-mi publici adresa mea de email? Te rog frumos sa scoti chiar acum imaginea din post.

 39. Deja a aparut si in presa:

  http://www.capital.ro/teapa-momentului-in-romania-feriti-va-de-aceste-oferte.html
  care preia de aici
  http://www.economica.net/teapa-fabricadediscounturi-ro-libra-bank-a-oprit-toate-tranzactiile_89643.html

  Bravo romanilor care reactioneaza promt la tot felul de oameni cu idei sa nu le spun cum…de tip escrocherii…etc…

 40. deja? la o zi după ce a vuit netul?

 41. WOW @zoso @alex economica.net v-a link la amandoi ! ma duc sa aprind o lumanare duminica dupa slujba …

 42. “Nu e prost cel care cere, e prost cel care da”. Eu ma tot minunez ca mai exista oameni naivi care platesc online in conditiile in care au ca optiune si plata ramburs. Si f***t si cu banii luati. Asta e, fiecare plateste in viata asta “taxa de prostie”. Eu cand cumpar online, aleg numai plata ramburs. Daca nu exista optiunea asta, adio… am renuntat la site-ul respectiv. Nu am patit niciodata tepe online, dar am vazut la altii si mi-a ajuns…

 43. Buna dimineata,
  dragii mei, nu va faceti probleme ca cei ce au initiat o astfel de excrocherie, chiar daca acum au pierdut, NU DORM, si in curnd vor aparea cu o alta forma de a manipula prostimea din Romania (scuze pentru termenul prostimea), si din pacate sunt destui cu bani care accepta cu usuriinta asemenea excrocherii, si asta tocmai cum se exprima cineva mai sus, ca au bani destui, si nemunciti,( poate de la tata ), si putin le pasa daca pierd cateva zeci de mii de lei sau euro. Poate se si amuza de faptul ca sa gasit cineva mai smecher ca ei si ia tepuit. Am facut nenumarate cumparaturi online si nu am acceptat decat cu PLATA RAMBURS. Singura teapa a fost un medicament de 22 lei cu un extract de scortisoara pentru scaderea glicemiei, care nu a avut decat efectul de a-mi colora gura si atat.
  – Asa ca MARE ATENTIE LA TEPARIILE DE PE NET SI NU PUNETI BOTUL LA ORICE !!!

 44. Bravo boss, ai reusit sa faci de cacat toata argumentatia cu linkul ala afiliat de la emag [care v-a dat tip-ul] de la sfarsit. Traiasca blogurile independente, traiasca infratirea intre popoare!!! [Nu ca n-ar fi vorba de o teapa, dar asa, de obraz]
  Acum las aici niste cuvinte cheie pe care sa iti pui linkuri afiliate: Note 4, IPhone 7, matura matura maturica.

 45. PS: clear cache & cookies

 46. Stiu de unde e tip-ul, mi-a venit si mie. Ne vedem cand ne vedem.