Telekom Business: orice e nelimitat la 5 euro (inclusiv 4G-ul), reziliezi oricând

Telekom Business: orice e nelimitat la 5 euro (inclusiv 4G-ul), reziliezi oricând

Am fost, ieri, la conferința de presă de lansare a noilor pachete de abonamente de la Telekom România pentru mediul de business și, vrei-nu vrei, rămâi ușor cu gura căscată când tragi linie la beneficii versus costuri.

Telekom România introduce #BusinessLiber, abonamente cu “nelimitat” la orice pentru clienții business, care pornesc de la 5 euro lunar per SIM. Campania de lansare a fost cu antreprenori, pentru că ei au cel mai mult de câștigat și ei sunt, de altfel, și cei care au nevoie de bani pentru investiții.

Sunt două abonamente (pe care le poți rezilia oricând) și o opțiune suplimentară:

  • Business Freedom la 5 euro: internet 4G nelimitat la nivel național și servicii de voce și SMS-uri nelimitate la nivel național și internațional în UE, precum și în roaming în Spațiul Economic European (adică mai toată Europa, dar fără Elveția). Abonamentul include și 1,3 GB de date lunar în roaming, în zona SEE.
  • Business Freedom la 10 euro: cele de mai sus plus Office 365 (și, posibil, ceva mai mult net în roaming, dar trebuie să verific)
  • Business Freedom Mobile Extra: o opțiune suplimentară pentru achiziția unui telefon/smartphone

Pe scurt, unde e schimbarea de paradigmă:

  • poți rezilia oricând abonamentul: asta mi se pare cea mai importantă. Nu ai text scris cu font foarte mic în contract, nu ai steluțe etc. Practic, nu există o ofertă mai flexibilă în momentul de față
  • e totul nelimitat: practic, Telekom devine prima companie care-ți oferă 4G fără limite de trafic. Și asta înseamnă tot flexibilitate, pentru că nu te mai trezești după două săptămâni de la ultima factură că-ți scade viteza la internet din cauză că te-ai uitat la prea multe clipuri cu pisici de la TED
  • telefonul luat la ofertă nu mai e legat de abonament: mai exact, poți să-ți faci abonament și să-ți iei telefon în același timp, dar sunt plătite separat. Poți să reziliezi contractul și să plătești doar telefonul în continuare (deși, la 5 euro lunar cu nelimitate, nu văd de ce-ai face asta)

Pe românește, Telekom pune semnul egal între abonamentele individuale (pachetele #Netliberare) și cele de business (adică alea unde se duceau tot soiul de negocieri pe oferte mai bune în funcție de numărul de abonați).

Am văzut și o nedumerire de tipul “da, e o ofertă bună pentru companii mici, da’ ce faci când ai o sută de angajați?” Păi, dacă-ți permiți să plătești o sută de angajați, nu cred că 500 euro lunar e o factură mare pentru o sută de numere unde totul e nelimitat.

Personal, cred că e cea mai curajoasă ofertă pe care am văzut-o vreodată în piața telecom. Thumbs up!

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

4 comentarii

  1. Pentru video scrie ca o sa fii limitat la ~200KB/s, adica maxim 480p zic ei. Un fel de Edge mai rasarit la capitolul asta.

  2. @rdb kb sau kB? e o mică mare diferență. EDGE e cu kb. Nu cred să ai limitare video la 200kbps.

  3. De ce nu crezi ? Telekom aveau acum 2 luni oferta 30 GB net pe luna tot netliberare ii zicea parca . Cu litere mici scria 1gb / zi de la 1:00 la 2:00 . Ia și sună și întreabă sa vezi cum e cu abonamentul asta…eu am sunat

  4. Mă surprinde plăcut, Telekom era cunoscută ca fiind cea mai alambicată și scumpă rețea de telefonie dar probabil le-a ajuns la urechi și acum se iau și ei după Digi, nu fac reclamă, e o realitate !