Telekom Innovation Contest – înscrieri pentru studenţi şi startupuri

Concursul internațional Telekom Innovation Contest 2014, dedicat studenților și startupurilor, a dat drumul înscrierilor începînd de săptămîna aceasta. Competiția este organizată de Grupul Deutsche Telekom, sprijinită de hub:raum (incubatorul creat de grupul telecom german). La nivel de România, este coordonată de Romtelecom și COSMOTE.

telekom-innovation-contest

Din comunicatul de presă:

Echipe creative de studenți, antreprenori cu idei de startup-uri și startupuri IT au timp, până pe 11 aprilie, să se înscrie pe telekom-innovation-contest.com. Echipele, formate din cel puțin două persoane, își pot înscrie ideile în cadrul uneia dintre următoarele categorii: Cloud-Based Productivity, Future Media & Communication, Internet of Things, Cyber Security, Reality Data și Smart Energy.

Pentru studenții români interesați de participarea la concursul internațional, în următoarea perioadă va fi organizată o serie de prelegeri ținute de experții Deutsche Telekom, pentru a-i sprijini la aplicarea cu succes la concurs.

Premiile sînt reprezentate de investiții de până la 150.000 euro, participarea la programe internaționale destinate startupurilor, pachete de servicii precum servere Amazon, dar și interacțiunea cu experți din cadrul grupului internațional.

După înscriere, se va face o selecţie a celor mai bune idei, urmată de un concurs preliminar ce se va desfăşura în luna mai, în Bucureşti, Atena, Bratislava, Budapesta, Podgorica, Praga, Tel Aviv, Varșovia, Zagreb și Berlin, cîte unul în fiecare dintre ţările participante în acest program.

Echipa câștigătoare din România va fi intra într-o finală alături de reprezentanţii celorlalte nouă țări şi va participa la “Champions’ Pitch,” la finalul lunii iunie, în Cracovia, Polonia. Evenimentul de atunci va mai include şi un program de patru zile de training pentru startup-uri.

În 2013, au fost înscrise 444 de idei. Dintre cei 12 finaliști din 8 țări, echipa slovacă Excalibur a câștigat cu o soluție de autentificare pentru mobile.