Un test IQ pentru parlamentari, vă rog!

Circulă, astăzi, două declaraţii ale unor parlamentari români demni de cascadorii râsului. Primul e deputatul Sorin Bota, de la PSD, iar al doilea nu e nici el mai breaz, îl ştiţi, Şerban Nicolae.

Primul a produs următoarea enormitate:

A început şedinţa târziu şi s-a terminat târziu. Dacă eram vara, dacă eram după 1 mai, era ziua încă la ora respectivă, aşa că nu e noaptea ca hoţii.

Pe principiul “gura păcătosului”, Bota se plânge că au fost catalogaţi drept hoţi de noapte, pe când ei sunt, de fapt, doar hoţi de zi. O adevărată infamie!

Adevărul e că are şi el dreptate, sub o formă sau alta, anume că hoţii din parlament fură, în general, ziua, atunci când îşi dau lor legi.

Asta a fost doar o excepţie şi, fraţi români, iubiţi concetăţeni, vă rugăm frumos să nu ne mai discriminaţi şi să ne jigniţi etichetându-ne drept hoţi de noapte, că avem şi noi demnitatea noastră, noi furăm doar ziua.

Al doilea a spus că

[…] parlamentarii care au folosit luminiţele telefoanelor au făcut-o cheltuind abonamentele plătite de Parlament.

Ca să vezi ce economi sunt pesediştii noştri. Să economism minutele (mă rog, ignorăm faptul că “luminiţele” de pe telefon nu consumă minute, ci baterie) de la parlament, dar să dăm liber la furat câte 45.000 euro dintr-un foc.

Să n-o mai lungesc, eu cred că parlamentul – la modul general vorbind – are nevoie de un departament de resurse umane care să se ocupe cu testarea candidaţilor la funcţiile de deputat şi senator.

Serios, să treacă prin câte trei-cinci interviuri care să implice teste IQ, EQ şi psihologice, ca să nu ne mai trezim în parlament cu tot soiul de specimene care nu ştiu pe ce lume trăiesc.

Ştiu, ştiu, e dreptul constituţional al fiecărui cetăţean să fie ales, dar tot aşa, e dreptul constituţional al fiecărui cetăţean să aibă un loc de muncă şi, cu toate astea, n-ajung directori de multinaţionale indivizi cărora le curg mucii în gură.

Avem nevoie de oameni responsabili, care pot fi traşi la răspundere pentru faptele lor, nu de nişte specimene care se pot interna rapid la Bălăceanca, scuzându-se că, şi dacă n-or şti să citească, e dreptul lor să fie aleşi.

(Foto via Puterea)

1 comentariu

  1. Numai ca stimabilul nu stie de vorbele unui alt clasic in viata: “Iarna nu-i ca vara!”