Ţineţi minte cozile la pîine? Cam aşa se vinde iPhone

Te-ai gîndi, iniţial, că Apple vinde şi cam asta e. Dar pînă nu-ţi pui problema cît vine, nu-ţi dai seama de amplitudinea afacerii în sine. iPhone a reprezentat, în perioada octombrie – decembrie 2011, nu mai puţin de 70% din totalul vînzărilor de smartphone-uri în magazinele operatorilor AT&T şi Verizon. Desigur, în Statele Unite. În cazul AT&T, procentajul, care a contribuit semnificativ la media aia de 70%, a fost de 81%. Adică 4 din 5 telefoane vîndute au fost iPhone-uri. Detalii, pe TNW.

De ce mi se pare interesant? Pentru că e o creştere fabuloasă, care se regăseşte în toată lumea, nu doar în SUA. Am întrebat, din decembrie şi pînă acum, de vreo două-trei ori, prin magazinele operatorilor de la noi, şi bate un vînt crunt. Vînzătorii încep să rîdă compătimitor, uneori le e greu să creadă că lumea caută cu atîta înverşunare iPhone 4S. “Vin cîte două-trei bucăţi per magazin“, zicea unul.

Bonus link: Un motiv bun pentru a rămîne aproape de Apple este că Tim Cook, se pare, a preluat de la Steve Jobs nu doar ştafeta de CEO, ci şi un obicei extrem de bun pentru companie – răspunde la mailurile primite de la clienţi şi primeşte puncte bonus la capitolul PR.

4 comentarii

 1. daca intri la un dealer Jaguar si spui ca vrei o masina, te intreaba doar atat: S-Type sau E-type?

  daca intri la Opel, intreaba: ce model, ce tip, de familie? mai mare, mai mic, iti pune 100 de intrebari pt ca au 100 de modele si tipuri

  daca la un magazin intrebi de iPhone, doar atat intreaba: 4 sau 4S?

  daca intrebi de orice alta marca (Nokia etc): iti pune iar 100 de intrebari si-ti prezinta 100 de modele si variante

  diferenta dintre iPhone si orice alta marca de telefoane este ca iPhone are identitate si este pur si simplu SmartPhone

  toti ceilalti producatori fac orice si oricat numai sa vanda ceva

  iPhone face un singur lucru: smartphone (the smartphone, daca-mi permiti: http://www.concediaza-ti-seful.ro/2011/12/iphone-is-the-smartphone/ )

  Concluzie: Jaguar și iPhone au identitate, ceilalti nu

 2. Cred ca daca nu ar fi existat facebook, cifrele erau cu totul altele… :)

 3. Daca nu ar fi sute de milioane de fitzosi in toata lumea, ar fi o lume mai buna.