Top: Cei mai influenţi 25 de oameni din online-ul .ro

DailyBusiness.ro publică o analiză despre cei mai importanţi 25 de oameni din online-ul românesc, o încercare – din punctul meu de vedere, un pic stîngace – de a alcătui un top. Per total, topul sună OK, însă eu văd cîteva diferenţe simţitoare faţă de cum ar trebui să arate.

Criteriile folosite în realizarea acestui top sînt anvergura afacerilor derulate, rolul jucat în formarea şi dezvoltarea industriei şi potenţialul de a influenţa afacerile din online în următorii ani.

Ei bine, din punctul meu de vedere, cred că autorii articolului au ratat să ia în calcul şi bugetele pe care le au la dispoziţie cei 25 de oameni prezentaţi în top.

Primul loc este ocupat de Andrei Siminel, şeful NCH pe România, în timp ce locul doi este rezervat lui Orlando Nicoară. Teoretic, probabil că aşa o fi, însă eu îl văd mult mai influent pe Orlando, la fel cum Călin Fusu (pe cinci) ar trebui să fie, cel puţin din punctul meu de vedere, peste Val Voicu (4) şi Liviu Dumitraşcu (3). Pe Dragoş Stanca (locul 21) l-aş vedea mai degrabă între primii cinci, iar Radu Georgescu (9), din punctul meu de vedere, ar fi cam al şaselea.

Este doar o părere personală. Nu spun că topul este greşit, spun doar că Dragoş Stanca a fost subestimat şi nu s-a luat în calcul faptul că are la dispoziţie nu doar buget, ci şi un foarte mare potenţial de dezvoltare. În ceea ce-l priveşte pe Radu Georgescu, cred eu, nu s-a pus accent pe relaţiile pe care compania lui le are la nivel internaţional, spre deosebire de alte “personalităţi” locale.

În fine, e doar o parere… Altfel, în top se mai regăsesc Cristi Manafu (11) şi Bobby Voicu (19).

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

4 comentarii

  1. exact: topul e al oamenilor influenti, nu al bugetelor. Cel putin eu asa am formulat.

  2. Un top relativ bun, dar inca n-am ajuns la nivelul la care putem spune ca sunt personalitati.

  3. ma apuc eu de blogarit si ii fac praf pe toti, fara nici un buget! la munca, toarasi

  4. Cred ca s-a mai schimbat topul in ultima perioada.